Re: Vokalni kompresor / granica pristojnosti
Hvala svima na odgovoru. Buzge, u potpunosti delim tvoje misljenje. Softver je postao odlicna zamena za sve i svasta ali tokom miksa osecam tu neutazivu zelju za hardverskim kompresorom. Znam kako rade ti dobri komadi, radio sam na njima u tudjim studijima i ZNAM da prave razliku, veliku. Moderna muzika iziskuje puno kompresije, pa kad vec 80% kanala prolazi kroz njih, ima smisla imati jedan odlican komad. Ono sto me je do sada spasavalo je softube cl1b, koji je u momentu kad je izasao kostao 1000$! Fucking gem zbog kog sam na momenat zaboravio na hardversku alternativu. Izmedju sprava koje si pomenuo najpre bih izabrao distressor, sa kojim mozes gaziti signal do smrti a da opet ispadne sjajno. Generalno, obozavam sve od empirical labs-a. Zna li neko u kom cenovnom rasponu se krece polovan distressor?
Ima taj jeftini i puno hvaljeni art pro vla II koji je neka vrsta poor mans la2a. Medjutim ne nadjoh nikog ko ga ima pa da se posavetujem. Ameri ga moduju, menjaju lampe i I/O trafoe i kazu da zvuci super...
Btw, imao sam dbx 166xl u studiju par meseci, jednom sam ga upalio i ugasio.
|