View Single Post
Old 02-11-2013, 03:30 PM   #4
Matya
Member

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Nista posebno, Waves kompresori, Lexicon Native PCM, FabFilter EQ i limiter na master kanalu kao i na kanalu bubnja.

Nisam gejtovao skoro nista, volim da ostane ambijent kakav god da je kad je vec live, pa se igram sa doziranjem istog cackanjem kompresora na master kanalu bubnja. Kick obicno uvek gejtujem i tomove po potrebi ako dosta zvone ili kupe mnogo cinela.

Generalno volim da se potrudim da ako je ziv bubanj na kraju ostane sto zivlji, kao i za sve ostale instrumente. Ne volim Georgiev varijantu da napravim od zivog VST sound pa da posle mora da se nagadja samo na osnovu stila svirke da li jeste ili nije bubnjar. Cini mi se da veliki broj ljudi upravo to radi, a da se trude da od VST bubnja naprave da zvuci sto zivlje.

Na vokalu ovakvog tipa cesto koristim Eddie Kramer vokal strip, samo za kompresiju bez EQ-a i prostora i to da ''bije'' u crveno. Znam da nije popularna ta kolekcija, ali opasno dobro zna da saturira vokal i da smek.

Naravno ne mogu da ne izdrzim da ne kazem da sve radim na mojoj DIY bebici, sa ekstrnim monitorom naravno
Attached Images

Matya is offline   Reply With Quote