View Single Post
Old 22-10-2013, 10:22 PM   #90
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Vst drums - best of

Quote:
Originally Posted by damir23 View Post
like ali ni kick ni sner mi se nekak ne uklapaju..kao da su naknadno zaljepljeni..ne znam jel do mojih slu?alica ili do mog pogleda na stvar
inače ok

a ?to se tiće vst bubnja
čitao sam neke rcenzije i neke threadove po formima kako ovi , ajmo reči bolji tipa ssd, bfd nisu ba? za neke velike manevre.. kao već su oma?čeni i neke velike tretmane ne podnose..a kao one koji su najsiroviji i s kojima mo?e? ?to te volja navode se ez expanzije.. Addictive tek donekle, ali također s ograničenjem.. No sad naiđem na neka druga razmatranja i opet sve stavlja pod upitnik
jedino stvar osobnog izbora ima nekakvu logiku.
To nema nikakve veze sa firmom koja proizvodi plugin, već sa konkretnim bubnjem. Neke od ekspanzija ili prilo?enih bubnjeva su siroviji ili sa minimumom procesinga a neki su jako, mo?da i previ?e procesovani (npr Drumkit from Hell EZX koji je praktično na granici neupotrebljivosti osim eventualno za tačno određeni pod?anr metala u kom takav bubanj donekle ima smisla) Jedna firma mo?e izabciti ekspanziju koja je sirova a zatim drugu koja je ofarbana. Takođe ne mo?e se ni sa neofarbanim bubnjem ba? ?to je nekom volja. Mnogo zavisi sa kakvom idejom je bubanj snimljen, čemu je namenjen, kakav je bio izbor elemenata, mikrofona, kakva je soba. Tako je ne primer prilično nemoguće dobiti ispoliran krupan rok bubanj od Metal Foundry Toontrack-ove ekspanzije a relativno lako od Avatar kompleta. Mislim da laka dostupnost krekovanog softvera dovodi do potcenjivanja i nerazumevanja nekih stvari kod semplovanog bubnja. Njegovo kori?ćenje zahteva često jednaku količinu znanja koliko i da se ofarba i iskoristi ?iv bubanj, kao i znanje od kakvog se sirovog bubnja mo?e dobiti određen rezultat procesingom.
Dushan_S is offline   Reply With Quote