View Single Post
Old 20-10-2013, 02:35 PM   #12
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Alogia - Elegia Balcanica (VIDEO)

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Problem sa power/progom makar po meni je uglavnom relacija klavijatura - gitara kada su oba instrumenta aran?manski zastupljena. Barem u ovom ?anru jedno gu?i drugo i ne vidim drugo re?enje osim kompromisa da se svesno jednom ili drugom ostavi prostor. Ili... da klavijature nema uop?te ili da ih bude u nekim neprirodnom spektru ili da gitara ode jo? ni?e pa udje u zonu bas gitare, al onda će se verovatno javitu neki basista da ka?e kako bas gitare nema nigde
Ne slusam previse ovaj pravac, ali ono sto je mozda 'problem', kad je u pitanju neki mix ovog vaseg songa (respect za rad inace), su balansi - po meni naravno. SVE bi nekako da zvuci veliko i onda dobijes da bitan element, kao sto je gitara zvuci nedovoljno istaknuto i veliko u mixu.

Po meni su najveci problem ovde bubnjevi koji zvuce preveliko - kao da je neko radio mix bubnjeva solo, odradio ih da kidaju i onda stavio sve ostalo preko njih. Drums zvuce super, bez sumnje, mada, opet po meni cinele su previse panovane i siroke i sa previse 'slatkih' visokih.
Kad se tako odrade drums, onda prosto nema vise kontrasta da ucinis gitare da zvuce dovoljno veliko i da imaju power.

Posto imam odredjenog iskustva u mixanju gitarske/bendovske muzike, ono sto sam shvatio u medjuvremenu je da koristeci reference nekih bendova ciji vam se zvuk dopada, uzmes i proucis sta je u stvari najbitniji element i kako su balansi postavljeni. Uvek je stvar u kontrastu. Po meni je u zanrovima ove vrste gitari/bassu nedovoljno posveceno paznje, a bubnjevima previse. Vokal je posebna prica...

Pozz i sve naj u daljem radu
Everbeatz is offline   Reply With Quote