Quote:
Originally Posted by wladymeer
Problem sa power/progom makar po meni je uglavnom relacija klavijatura - gitara kada su oba instrumenta aran?manski zastupljena. Barem u ovom ?anru jedno gu?i drugo i ne vidim drugo re?enje osim kompromisa da se svesno jednom ili drugom ostavi prostor. Ili... da klavijature nema uop?te ili da ih bude u nekim neprirodnom spektru ili da gitara ode jo? ni?e pa udje u zonu bas gitare, al onda će se verovatno javitu neki basista da ka?e kako bas gitare nema nigde 
|
Ne slusam previse ovaj pravac, ali ono sto je mozda 'problem', kad je u pitanju neki mix ovog vaseg songa (respect za rad inace), su balansi - po meni naravno. SVE bi nekako da zvuci veliko i onda dobijes da bitan element, kao sto je gitara zvuci nedovoljno istaknuto i veliko u mixu.
Po meni su najveci problem ovde bubnjevi koji zvuce preveliko - kao da je neko radio mix bubnjeva solo, odradio ih da kidaju i onda stavio sve ostalo preko njih. Drums zvuce super, bez sumnje, mada, opet po meni cinele su previse panovane i siroke i sa previse 'slatkih' visokih.
Kad se tako odrade drums, onda prosto nema vise kontrasta da ucinis gitare da zvuce dovoljno veliko i da imaju power.
Posto imam odredjenog iskustva u mixanju gitarske/bendovske muzike, ono sto sam shvatio u medjuvremenu je da koristeci reference nekih bendova ciji vam se zvuk dopada, uzmes i proucis sta je u stvari najbitniji element i kako su balansi postavljeni. Uvek je stvar u kontrastu. Po meni je u zanrovima ove vrste gitari/bassu nedovoljno posveceno paznje, a bubnjevima previse. Vokal je posebna prica...
Pozz i sve naj u daljem radu