View Single Post
Old 20-10-2013, 12:56 PM   #9
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Alogia - Elegia Balcanica (VIDEO)

@Dusan_S: Kada nešto voliš i slušaš godinama, ne vidim kako može da iznenadi. Ali, ja od muzike nikada nisam ni očekivao da me "iznenadi", već "pogodi". A tada me je apsolutno briga da li je to već 10 puta odsvirano.

Uostalom, ako u tome što sviraš uživaš u potpunosti, čemu promene? Ja na to gledam kao da na silu uzimaš nove patike iako su ti stare skroz OK, nepocepane i, zapravo, jako udobne. I na kraju krajeva, ljudi od afirmisanih bendova očekuju baš onaj zvuk preko kog su postali afirmisani. Zamisli da sad recimo Block Out krene da radi, lupam, komercijalni house? Ili Ritam Nereda 80's rock?

Uz sve to svaki napredak u nekom žanru obično postane podžanr koji se vremenom udalji još dalje od osnovne ideje kao što se uostalom i heavy metal udaljivao od rock muzike. Iskreno, meni je malo teže definisati kada nešto postaje žanr za sebe a kada je to "inovativnost u okviru žanra". A uglavnom, sve je to filozofija na nivou "drvenog šporeta" koja uglavnom samo nas muzičare može da intrigira. Da li Korn ima masivnije gitare? Ima. Ali znaš li "koliko David Guetta ima bolji kick i koliko su mu bolje synth farbe" u odnosu na Korn?

Suština je da je ovo muzika u kojoj svi mi plivamo, koju itekako slušamo privatno i gde možemo da pružimo 100% sebe. I kao što si i sam već spomenuo, kada pustim najpoznatije izvodjače našeg žanra ovim što mi radimo je "tu" i zvučno i sadržajno. Ono što mislim da nas barem malo razlikuje od drugih jeste što nijedan metal podžanr nismo svirali zato što je to tada bila "tražena roba".

A trend ko trend, dodje i prodje. ~1997-2006 je ovo bilo itekako IN, sada i nije (mada po meni u metalu danas i NIŠTA i SVE je IN), ništa novo u svetu muzike, gomila bendova je dolazila, nestajala i opet se vraćala na glavnu scenu. Šta ćeš

Last edited by wladymeer; 20-10-2013 at 01:08 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote