View Single Post
Old 11-10-2013, 02:39 PM   #20
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Odnosi jacina pesama za album

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Pa rekoh da imam, ja sam i radio aranzmane. Mozda je neko i citao raniji thread "retro plugins", medju njima je i ta pesma.
A sto snimci na kojima nije radjen master?

Sto kaze everbeats, ako je vec radjen master, sto bih ponovo stavljao limitere i maximizere?
Pokusao sam na najtisoj pesmi, ali dolazi do distorzije i ne valja, sto mi je i logicno jer je vec radjen master.
Ma kada se slusaju pesme, fino svaka zvuci za sebe sa ovako vec odradjenim masterom, samo mi je problem -naziv threada..
Izgleda da cu morati onu varijanta daw sekvencer po trakama,kao sto je neko pomenuo, ali da se vodim najtisom pesmom a ne najacom.
a sto se tice masteringa, kada budem radio neki ozbiljniji projekat ili pesmu, slusao sam ranije neke stvari ( do duse house i sl) za koje je everbeats radio master, tako da znam gde saljem.
Zao mi je sto ne moze konkretnije da se pomogne, ali mislim da dovoljno znas o muzici, u smislu da je tesko dati konkretnije savete pre nego sto se cuje, jer ipak je muzika u pitanju tj auditorni dozivljaj necega

Mozda je dovoljan blag limiting na nekim pesmama dok bi na nekim drugim trebalo uraditi radikalnije zahvate - vrlo je tesko dati uopsteni odgovor koji bi ti resio situaciju, nadam se da ti je jasno to, da ne mislis da ovde izvodimo neku filozofsku gimnastiku bez potrebe Sve u krajnjoj meri zavisi od toga da se prvo nesto preslusa, pa shodno tome uradi sta treba tj neka vrsta procesinga.

Poz
Everbeatz is offline   Reply With Quote