Thread: Sonar X3
View Single Post
Old 09-10-2013, 01:09 AM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Sonar X3

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
ma nema nist mozda, crekovan hahah , ima na pijaci za probat, testirat. haha
r - 2 - r
E, moj Brano... Nasao si cika - psionicu da prodajes infornacije o pijaci

Salim se, naravno da sam ga odma' nasao, kliktao sam refresh 3 dana neprekidno k'o ludak dok se nije pojavio na listi programa na doticnoj "pijaci"

Hvala u svakom slucaju

EDIT: Evo posle nekog vremena igranja sa X3, shvatio sam nesto: X serija pocinje da biva ozbiljan konkurent npr Studio One-u i cak Cubaseu... Njegova mix konzola mi nekako najbolje lezi od svih DAWova koje sam probao... Ali - naplacivati za update osnovne verzije - sto npr Cubase radi besplatno - je cist idiotizam. Mislim da bi Roland trebao da otpusti tog shefa Cakewalka i da zaposle nekog ozbiljnog coveka

Prvi utisci - malo doteran i sredjen X2. Stvari koje su svakako vec trebale da budu odradjene u 2ci su sada, za dodatnih 150$ uradjene u 3ci (za vlasnike X2, toliko kosta apdejt) Alo bre, ljudi, to ostali proizvodjaci softvera daju za dz. Opet, ruku na srce, VST3 je veliki korak napred, pa u neku ruku opravdava novu verziju. Melodyne - nema potrebe pominjati posebno

VST scan u pozadini dok radite, super stvar - nije od zivotne vaznosti, ali sada je menadzment VSTova malo unapredjen - takodje jedna od stvari koje su jos u kecu trebale biti odradjene. Bolno los VST management koji se "vuce" jos iz doba 7 i 8 verzije, je sada malo doteran - npr ako imate Kontakt 32 i Kontakt 64, on ce ostaviti samo jedan koji je u saglasnosti sa OSom i instaliranom verzijom X3ke - Vazi i za VST3. Reaper ima tu foru odavno, ali nema VST3 podrsku. X3 podrzava cak i DX plaginove. Sada jos da ubace AU i RTAS - i stvarno ce sve da guta