Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ma da, moj aranžman, Šimpraga miksao.
Artist Drums su neka, relativno matora biblioteka za Kontakt koja je imala i svoj odvojeni Kontakt player plugin.
Nisam ovo postavio kao primer u smislu da je dobar aranžman ili da je dobar bubanj, nego u smislu da sam koristio sranje bubanj, ali da je prošlo
Kao što sam ti već i rekao, za ovo što ti hoćeš da radiš i što ti se dopada, ne treba ti velika Drum biblioteka od ne znam koliko gigabajta. Za takav fazon aranžmana sam obično trepao neke usemplovane ritam mašine jer to je taj zvuk. Zapravo ne znam da li bih mogao da dobijem zvuk iz primera koje si ti okačio sa nekim ozbiljnim vst bubnjem jer bi on zvučao isuviše realistično. Tebi treba taj neki fazon, usemplovani zvuci sa modula.
|
Pa to on i hoce (Branoy), tj navikao je na takve zvuke. Tacno, to nisu ni velocity-layerovani ni procesirani bubnjevi, par semplova u bateriju i vozi, ali taj fazon '90ih nije
uvek pozeljan. Dodje stranka i trazi neku pesmu, mi pustimo jednu - stil '90, drugu - pop tipa Vlado i tako dalje, on odabere sta mu legne i to je to. Ne mogu sve pesme da zvuce kao JV - mogu, ali da stoje na HDDu godinama, dok ne naidje neko ko bas to zeli.
Quote:
Originally Posted by branoy
sreca sto u vreme pravog JV nije bilo kompijutera (najvise mislim na snimanja na njemu, atari midi note OK),, jer bi zvucali ko danas, ne bi nas bilo zapazeno.
|
Sto se tice ovoga, pa kazem ti da su JV zvuci sa klavijatura, nikakav PC, cak i stil - npr odaberes stil "Spasi me samoce" Uhvatis akord, ono svira i to je to - manje vise, juzni vetar u originalu. Ne zvuci to mnogo drugacije. Hocu da kazem da su ti "fingered MILE bass" i JV Crashevi upotrebljivi SAMO u njihovom stilu, jer kad to isto upotrebis u nekoj svojoj pesmi bude - ono
Moras da nudis raznovrsnost, to o cemu govoris ne pije vodu za neki iole profi rad. A PC miks sa tim nema veze mnogo, radi se o mnogo drugih faktora - zasto neka pesma zazvuci upeglano, neka plasticno, a neka "slatko"... Zato nemam samo jedan set bubnjeva, nego gomile svega. A brate i hard nije 100 dukata