Quote:
Originally Posted by Matya
Ljudi, sorry, ja sam se malo salio u mom postu, ali nisam bio jasan, hteo sam reci, dokle pobogu bubanj za narodno, bubanj za zabavno, dobos za rok, hihat za pop, nikad mi nije bilo jasno pitanje, a dobio sam slicnih milijardu:'' Batice, daj mi neki dobar bubanj za rumbu'' Nikad necu shvatiti sta znace takva pitanja... Bubanj brate, kao i svaki instrument radi ili ne radi u odredjenoj pesmi, pa moze da bude i udarac u kantu, kao da neko sedne i kaze, e sad cu da napravim dobar bubanj za metal ili da cujes producenta koji kaze Yamahu koristim za funk, a Sonor za jazz...
|
Mora? da odslu?a? malo ?ta se radi u takvoj muzici i da skapira? estetiku. Pre nego ?to sam krenuo da radim aran?mane, činjenica da mi je najveći deo takve muzike u startu smeće mi je smetala da razumem logiku te muzike. Tako ti je i za zvuke, iako je ta estetika u modernom folku nakaradna, ona de fakto postoji i vremenom je skapira?.
Sećam se kad mi je 90ih jedan vlasnik studija iz NS-a pričao kako su mu do?li narodnjaci da ne?to rade a on upravo kupio Kurcvajla, platio sempler sa memorijskim pro?irenjem kao suvo zlato, gori od ?elje da ga upotrebi. Učitao on njima najbolje farbe sa CD-a koje je imao, sve surovi realizam. Gledaju oni njega, pa se gledaju međusobno pa se mr?te. Ka?e gazda benda na kraju "lo? ti ovaj bubanj". Na kraju skapira on ?ta je fora, pove?e Rolandov modul i pusti onaj prvi drum kit sa njega i fingered bass i svi odu?evljeni, kao to je to brate.