View Single Post
Old 02-10-2013, 08:47 PM   #26
Matya
Member

Default Re: Vst drums - best of

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Pa ni?ta ne određuje. Zavisi da li su "moderni" narodnjaci ili matori. Za matoro će raditi posao bilo koji bubanj koji nije mnogo farban i ima dobru dinamiku da bi te rumbe zvučale prirodno, da ne bude mitraljez dobo?. Sa druge strane, moderni narodnjaci nemaju apsolutno nikakav zvučni identitet i po?to je to zapravo obično neka određena vrsta muzike + for?pil + narodnjački vokal, onda bubanj prati stil muzike, dakle ili je tehno podloga, ritam ma?ina zvuci, ili je rock 80's bubanj, itd.

Zapravo, sad kad razmislim, ako uop?te postoji neki "signature" narodnjački zvuk, to su obično zvuci sa nekih lo?ih ritam ma?ina ili modula kao ?to je čuveni sc 55, onaj najklasičniji midi kit.
Ljudi, sorry, ja sam se malo salio u mom postu, ali nisam bio jasan, hteo sam reci, dokle pobogu bubanj za narodno, bubanj za zabavno, dobos za rok, hihat za pop, nikad mi nije bilo jasno pitanje, a dobio sam slicnih milijardu:'' Batice, daj mi neki dobar bubanj za rumbu'' Nikad necu shvatiti sta znace takva pitanja... Bubanj brate, kao i svaki instrument radi ili ne radi u odredjenoj pesmi, pa moze da bude i udarac u kantu, kao da neko sedne i kaze, e sad cu da napravim dobar bubanj za metal ili da cujes producenta koji kaze Yamahu koristim za funk, a Sonor za jazz...
Matya is offline   Reply With Quote