View Single Post
Old 30-09-2013, 10:33 PM   #4
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: Hitno pomo? oko izrade stalaka za zvu?nike

Izrada stalka nije nikakva nauka,bitno je samo imati nekog pouzdanog varioca koji ti se neće smejati kad budeš sipao pesak u stalak.Jedino što si promašio godišnje doba za suv pesak,ali ok i to se može rešiti.Pošto sam i sam pravio svoje stalke sad uviđam neke sitne nedostatke.Donja ploča na koju se stalak oslanja gledaj da bude deblja i teža 5-6 mm,ako napraviš malu osnovu neće ti stalak biti stabilan.Gornju ploču napravi po dimenzijama monitora koji milimetar veću sa svake strane,može u dimenziji spužvi koje imaš,gornju ploču bi ja stavio nešto tanju 3 mm.Ako hoćeš što stabilniji stalak stavi po tri grede po istom.Ja sam pravio sa jednom gredom,stoji,ali ako ga drmneš zna da se zaljulja.Na kraju premažeš osnovnom bojom za metal,pa autolakom,ja sam koristio crni sjajni lak,mada bi danas koristio isto crni samo mat.Na kraju da zalepiš gumu odole po ivicama osnove i to bi bilo to.Mislim da nijedan kupovni stalak za zvučnike neće biti tog materijala i kvaliteta kao onaj koji sam napraviš za te pare.
disco violence is offline   Reply With Quote