View Single Post
Old 30-09-2013, 01:36 PM   #43
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: Retro Vintage Plugs

U ovoj pesmici sam sem eq,comp i ostalog osnovnog alata koristio i iZot-op gramofon simulator, koji se moze skinuti besplatno na njihovom sajtu.Koristio sam ga na glavnom masteru, ali ne zbog efekta krckanja ploce i shuma, vec zbog "wear" funkcije,koja mu daje u donjim neku, kako bih nazvao staticnost, nesto slicno limiteru na low, ali opet drugacije,ne znam kako da opisem, u svakom slucaju daje taj retro gramofonski zvuk. Prvo je on stavljen pa je posle "radjen mix" (kojintreba da se dotera).
I kos jedna stvar stonse plugova tice, mnoooogo mi se svideo waves a od abbyroad mikrofon retro eq. Probao sam glas da provucem kroz njega, i do jaja izlazi (postoje tri mikrofona sa pk tri opcije-close, ambient i natural) pravi reteo sound,MEDjUTIM odustao sam jer mi onda instrumenti zvuce karakterno razlicito od glasa,tj modernije produkcijski, a i bilo mi zao da upropastim sound od u87..

A naravno to stoji-prvo izbor instrumenata, stil i ostalo..pa posle plugovi.
Sto se aranzmana tice,tj redosleda, tako su mi oni poslali demo snimak na gitari i rekli mi da tako uradim,tu nisam hteo da se maesam.
Nemania is offline   Reply With Quote