View Single Post
Old 29-09-2013, 01:24 AM   #17
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Treba mi savet za maticnu plocu i cpu

Quote:
Originally Posted by frag View Post
pa znaci ti imas sve, radi sve... zamenili su ti plocu?
nemoj sad nista novo da uzimas, sacekaj Haswell E + LGA2011-3 + X99 + DDR4. Ivy Bridge E je valjda LGA2011-2 ali radi na starom 2011 i izlazi ovih dana.
Haswell E ce biti krajem 2014, postoje spekulacije da ce cak i on biti kompatibilan sa LGA2011 (sto bi meni veoma odgovaralo!).
meni bi Haswell E od 1000$ omogucio 150-200% jaci ASIO a da NISTA drugo ne kupujem novo, samo sto je sve to naravno besmisleno jer i na 3820 mogu da odradim sve sto mi padne na pamet
Slazem se da je smislenije sacekati malo, jer to sto imas - ako radi - ne moras da menjas. Sa novom maticnom plocom APSOLUTNO nista neces dobiti, ASUS ili bilo koja druga... Sa novom tehnologijom (DDR4, Haswell E...) tek, mozes da se nadas nekom, opet ne tako revolucionarnom pomaku, ali sve ispod toga ne zasluzuje da juris za novim komponentama. Imali smo ovde i mali benchmark da mozes da vidis sta bi zapravo dobio kupovinom novog CPUa, videces da su cak i stari sistemi (pre i7) sasvim bili u stanju da gutaju sve zivo, samo ako se dobro srede...

To sto ti je maticna crkla je jednostavno - bad luck... Ja volim ASUS, jer je do sada radio najbolje, tj najstabilnije. Gigabajt isto nije los. Ostalo je podlozno cescem kvarenju - mada eto - nekad zla sreca hoce da, kad kupis ASUS - on crkne, a da neki MSI radi duze.

@frag
200% jaci ASIO - tesko da ce toliko brze sve to raditi...

S druge strane, kada izbace Haswell E, u najavi ce se naci neki Haswell X sa DDR5 podrskom i tako u krug... Ako to sto imas radi kako treba, cuti i uzivaj... Posveti se "softveru", da ne kazem - vestini muzike...