Cisto malo da pripomognem (mozda)...
Zaboravi saturacije 'na svakom kanalu' - ne znam kakve to veze ima sa Indeksima i zvukom tog vremena...ah da, marketing mantra je "vintage zvuk je saturacija"

To sto je danas fora da se sve 'tera u crveno' nekad nije vazilo, bar je znanje o nekim osnovama audio engineering-a bio na visem nivou nego danas
Ono sto zelis da postignes je skoro pa nemoguce u smislu da je zvuk tog vremena definisan performansom, izborom instrumenata i samim osnovnim tonom tih instrumenata (pojacala, klavijature, gtr, bass, drums, itd) - ako to 'ubodes', onda imas taj sound...estetika mixanja ce lako doci ako su prethodne faze ok
Pored toga, bitan je izbor mikrofona koji su se koristili u to doba i sam nacin snimanja, koji podrazumeva i neki prostor. Neki efekt procesori iz tog vremena su isto bitni za zvuk, ali to u stvari ulazi u ono sto sam rekao - ton.
Manje ce traka doprineti nekom finalnom tonu nego sto ce to uraditi zvuk vinila
Poenta je - ako ono sto si do sad uradio ne zvuci tj ne podseca na ton tog vremena moras se vratiti na produkcijski nivo pronalazenja pravog tona instrumenata (kao i u svakoj muzici). Trake (tj emulacije traka) nece puno promeniti sound da zvuci 'more like Indeksi'
Pozz