View Single Post
Old 21-09-2013, 01:52 PM   #8
frag
Member

Default Re: Reveal Sound SPIRE - snizena cena do 15.09.

Nije da ja radim za Reveal Sound, ali sta cu
Lepo od brace Rusa da su napravili nesto sto nije vojna ili svemirska tehnologija... malo i mi da se omrsimo

Ja ozbiljno mislio da sljunem 800-900 Eur za novi Virus Snow, jeste malo puno za hobi, ali hej. I onda umesto 900 potrosim 69 Eur. Ili ajde, Spire + 3820 oko 370 Eur.

Jos uvek sam fasciniran EQ-om (a tu je i kompresor). Naravno da bi neko vest umeo od krs synth-a da napravi slican zvuk s pravim plugin-ovima, ali BRZINA I INTUITIVNOST kojim se to postize na Spire-u su neprevazidjeni! Oblikovanje waveform-a i low end-a, 5 sekundi. Mislim da sam negde i procitao da im je Virus bio uzor. Paleta zvukova koju Spire pokriva je zaista ogromna, od onih Jarre-ovskih preko dubstep-a do narodnjaka. UNISON je tek ubica, sa posebnim podesavanjima za svaki oscilator a to cu tek da istrazujem. FX? Ludnica.

Ovakav zvuk je radio Corsten 99-te na Virusu i JP-u... Danas je sve "in the box" a hardware ne nudi nista spektakularno novo. Onaj Rolandov novi SH-koliko-bese je najobicniji plasticni slinavko.

Obratite paznju kako je low end lepo zaokruzen, mekan, a opet dovoljno definisan. Barem na mojim KRK-ovima. Isao sam ja tu do granice, moze i cistije, ali onda nije taj fazon. Kad se pojaca slusanje, bass veoma lepo ispuni prostor a pwm lead zacini pricu...

Normalno ima ovde jos dosta obrade, Side-chain, pa na masteru svasta, ali to je to, to je Spire.
Attached Files
File Type: mp3 Frag - Latitude.mp3 (327.6 KB, 576 views)
frag is offline   Reply With Quote