Thread: 1176 trick ?
View Single Post
Old 20-09-2013, 01:00 AM   #5
EDO GRAND
Member

Smile Re: 1176 trick ?

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Pa bitno je da jedan signal ide na jedan kanal, i isti taj signal na drugi, sa tim kompresorom. Posle toga se ta dva sabiraju. Kao sto su i drugi rekli u onoj drugoj temi koju si postavio, neki kompresori, pa i neke "inkarnacije" 1176 imaju direktno na sebi "dry/wet" kontrolu, gde mozes da biras izmedju "suvog" i kompresovanog zvuka, tj vec sadrze u sebi sve sto treba. UAD varijanta nazalost nema

Mozes da saljes i preko senda na FX sa kompresorom, ali pazi da menjanjem jacine send signala menjas jacinu ULAZA u kompresor, sto moze znatno da promeni ceo zvuk, npr ako smanjis ispod tresholda, neces ni imati kompresiju...

Najbolje da sve kanale za tu paralelnu kompresiju saberes u submaster grupu, pa da tu grupu saljes preko senda na FX grupu gde ce biti kompresor. Ovako ces imati dva fejdera za "dry" i "wet" signal.

Ja bih uposlio moj omiljeni plagin energyXT pa bih u njemu izrutovao boga oca i pojednostavio celu stvar. Moze kako god hoces, samo da odvojis nekompresovan i kompresovan signal, pa da ih posle miksujes

Velikooooo hvalaaa ,imas od.mene picu i kokakolu kad se sretenmo ;-) nikad se.nezna .

Skonto sam ;-) , bitno je razdvojiti nekompresovan od kompresovanog i onda normalno umixas taj napumpani kompresor pored toga ,i to je to.

HVALA jos jednom i pozzzz
EDO GRAND is offline   Reply With Quote