View Single Post
Old 17-09-2013, 12:14 AM   #1
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Roland D-50 i Korg M1, problem

Nedavno sam pazario ove dvije klavijature, obje za cca 50 EU. I obje imaju boljku, pa da ovdje priupitam zna li neko sta bi mogao biti problem.

Kada sam upalio D-50, docekala me poruka tipa da treba zamjeniti internu bateriju, mogao sam mijenjati boje, svaki pritisak na neki taster je pravio neku reakciju, palile se lampice itd. Nakon sto sam kupio bateriju, i zamijenio je, kada ga upalim, osim sto se upali ekran - ne desava se vise nista, totalni freeze. Negdje sam na internetu procitao da treba biti ukljucen u struju kad se mijenja baterija, sto ja nisam uradio..zna li neko sta bi mogao biti razlog sto je ''zakovao''?

Kod M1 je drugi slucaj, isto mu je bila ispraznjena baterija, i nju sam zamijenio, ubacio ''farbe'' bla bla, samo prilikom sviranja se na outputima javlja neki sum, krckanje (nesto slicno sam imao na jednoj klavijaturi, ispostavilo se da su to kondenzatori izlaza).Nosio sam ih kod nekoliko majstora(nazovi majstora) koji nisu nista napravili..A zaista bih volio da obje osposobim.
Sky Net is offline   Reply With Quote