View Single Post
Old 16-09-2013, 06:28 PM   #2
Daemian
Member

Default Re: majstori, majstori

Ja sam davno imao identican problem sa distorzijom na Korg 01/wFD i posle googla-nja dodjem do zakljucka da je u pitanju nekakav hladan lem na operacionim pojacivacima. Navodno prva serija 01/w ima tu fabricku gresku jer je tako masina lemila valjda. Uglavnom jedan prelazak lemilice i malo extra kalaja na tim mestima gde su opampi i kondenzatori na audio ploci je potpuno resilo problem.
Ako sam te dobro razumeo, farbe koje su glasnije idu u digitalni overload, ali nije u pitanju imbecilno programiranje i lose koriscenje FX-a vec se cak i sint resetovan na fabricke farbe tako ponasa. Mozda je kod mene takvo resenje bila samo puka slucajnost, a mozda i nije...

Da ne bude da sam otisao u off-topic, vrlo je moguce da ti je majstor to isto uradio, a da ti je u sustini naplatio to sto on zna misteriju "cincilatora", a ti nisi uspeo na vreme da je skontas.

I da me ne shvatis pogresno, nisam na njegovoj strani, i ja ne podnosim neiskrenost automehanicara i ostalih madjionicara koji naplate "gumice na krajevima kugl-bolcne i spona koji drze schuflschtift" a ustvari ti samo prsnu malo WD40 tamo gde treba. (ovo je iz mog iskustva hahaha)

Moj majstor za klavijature (novosadski) je prilicno posten po tom pitanju i realno naplacuje i znanje i rad, a i uvek objasni detaljno sta je uradio, tako da ako hoces, mogu ti poslati njegov broj na PM, da imas za buduce situacije.
Daemian is offline   Reply With Quote