Quote:
Originally Posted by StevicaNish
Jel moze pomoc, interesuje me kako bi trebalo da se paniraju instrumenti, trenutno me interesuje paniranje: Kick, Bass, snare, clap, hi-hat, electric guitar, 2 razlicita synth-a. I ako moze i za ostale instrumente koje nisam nabrojao, piano itd....
|
Po?to smo čuli ?ta je sve va?nije od paniranja mo?da ne bi bilo lo?e da se vratimo na početak, tj. na temu. Dakle, pretpostavimo da smo re?ili probleme frekvencija, planova, reverba i ostalih bitnih stvari, na kraju ipak treba da odlučimo gde će ?ta stajati u stereo slici.
Upravo danas eksperimenti?em sa tzv. LCR panning-om, gde su bas bubanj, bas gitara, dobo? i vokal u centru, a sve ostalo je raspoređeno potpuno levo ili desno. Iznenadilo me je kad sam malo proče?ljao tekstove na tu temu i shvatio da značajan broj producenata u svetu ovaj način paniranja shvata kao standard. Naravno, kao i uvek, ima i ?estokih protivnika. Napisaću utiske kad to isprobam, a pretpostavljam da se neko od vas već bavio ovim, pa ne bi bilo lo?e da čujemo kakva su iskustva.