Re: Pozicija monitora na osnovu merenja
Sigurno ne moze biti isti efekat, a iz mog iskustva (koje nije veliko), jako je tesko ciljati tretmanom neku odredjenu frekvenciju, u tvom slucaju 90Hz.
Ja sam se zbog nedostatka novca i vremena odlucio za najjeftiniji pristup panelnih absorbera stavljajuci ih na kljucne tacke oslanjajuci se na RFZ pristup (ukupno 18 absorbera, racunajuci tu i superchunk-ove i cloud-ove). Zbog toga nisam mogao da znam sta me ceka nakon tretmana, pa mi je glavni cilj u pocetku bio da dobijem isti odziv na oba zvucnika. Rezultat je drugaciji odziv, ali sa novim problemima (svakako manjim nego bez tretmana) na koje se moram navici. Kada sam na kraju uneo opremu u studio, narusio sam simetriju i morao sam ponovo da trazim slican odziv na oba zvucnika, sada mnogo teze, nasao kompromis i to je to, za sada.
Misljenja sam da je moja tema bila korisna dok je moj rad bio upotrebljiv svima na forumu (pozicioniranje zvucnika), dok moj tretman od tacke kada sam krenuo sa apsorberima nije dovoljno referentan za druge ljude jer nije uradjen u potpunosti planski i namenski vec po ustaljenom sablonu (sto je cista kocka). Zbog toga sam resio da ne nastavljam diskusiju.
|