Quote:
Originally Posted by STUDIOTON
 sta god ..
|
Pa pazi, ?alu na stranu, meni je uvek zagonetka za?to ljudi uvek radije veruju u neki subjektivan do?ivljaj nego u objektivne, lako proverive činjenice. Napisao si da postoji razlika u zvuku. Tu razliku si čuo tako ?to si zapravo imao neki subjektivan do?ivljaj razlike, mo?da čak sa vremenskom distancom. Čuo si jedan Daw, mo?da ga slu?ao u jednom raspolo?enju, u jednom stanju, drugi su čuo kasnije, u drugom. Čoveku se percepcija menja zavisno od gomile biolo?kih faktora, čula ne rade uvek isto. Ne radi se o tome da li je to tebi zvučalo drugačije, ja verujem da ne la?e?. Ali ono ?to je čudno je da mnogo ljudi uvek radije misle da postoji ne?to u kompjuteru, da je ta razlika u zvuku do ma?ine, koja će mnogo te?e da "pogre?i" i da ima drugačiji zvuk, nego da je u pitanju njihova biolo?ka "aparatura" koja je zapravo mnogo podlo?nija varijacijama. U pozadini dobrog dela sujeverja ti je zapravo isti proces razmi?ljanja - osoba subjektivno primeti neku razliku, ne?to joj se učini, dobije do?ivljaj da su stvari koje nisu spojive zapravo spojive, čuje sličnu priču od nekog drugog i onda, bez ?elje da zapravo proveri da li postoji neki dokaz za to ?to joj se učinilo, bira da veruje u neku svoju zamisao. Nema to veze sad konkretno samo sa tobom, nego uop?teno, ne volim kad ljudi radije biraju da veruju u ne?to ?to je lako dokazivo kao netačno umesto da ?ele da znaju istinu. Nemam nameru da uvredim bilo koga, ali eto, to je ne?to ?to meni "drma kavez", ?to ka?u

Mislim da je lako saznati tačnu informaciju ako je ?elimo znati umesto da verujemo u ne?to ?to je mo?da samo vrlo netačan subjektivni utisak. Pis, lov i tako to