Quote:
Originally Posted by MilTon
Radio sam digitalno, master iz digitalnog miksera u TC (AES/EBU). Povratak na mikser analogno (preslusavanje). Na kraju sam vecinu mikseva radio sa, cini mi se, prvim presetom (CD final, ili tako nesto) i dodavao gain, stelovao multiband compressor prema potrebi, i blagi EQ. Da, i normalizer sam dodavao +1, +2 ako se dobro secam. Ovaj preset (sa mojim korekcijama) mi je davao najcistiji zvuk i dovoljnu glasnocu bez guzvanja. Jedino sto mi se stvarno ne svidja kod njega je sto sece sub frekvencije, cak i kada je na bypass. Ovo sam proverio i nisam mogao da verujem usima, ali je stvarno tako. Da li je u pitanju bio bas taj primerak, ili je u pitanju nesto drugo, ne znam.
|
Da, ako nema dobre adda konvertore, odose basovi kao i dobar deo tranzijenata.. cesto te sprave nemaju hardbypass-rele nego samo iskljuce procesiranje a signal ide kroz celu konfiguraciju u fazonu 100%Dry... Tako sam unakazio odlicno snimljen komerc CD za jednu grupu.. msm, bio je ok na slusanju i tek kada sam dao master, u nekom zezanju iskljucim efekt i ukljucim hd recorder direktno na monitoring... nisam mogao prepoznati zvuk

... odjednom, pojavljuje se dubina, tranzijenti, ubedljivost, sve je tu, kao da pevacica peva na uvo... shitina