Thread: finalizer 96k
View Single Post
Old 28-08-2013, 09:22 PM   #4
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: finalizer 96k

Quote:
Originally Posted by MilTon View Post
Radio sam digitalno, master iz digitalnog miksera u TC (AES/EBU). Povratak na mikser analogno (preslusavanje). Na kraju sam vecinu mikseva radio sa, cini mi se, prvim presetom (CD final, ili tako nesto) i dodavao gain, stelovao multiband compressor prema potrebi, i blagi EQ. Da, i normalizer sam dodavao +1, +2 ako se dobro secam. Ovaj preset (sa mojim korekcijama) mi je davao najcistiji zvuk i dovoljnu glasnocu bez guzvanja. Jedino sto mi se stvarno ne svidja kod njega je sto sece sub frekvencije, cak i kada je na bypass. Ovo sam proverio i nisam mogao da verujem usima, ali je stvarno tako. Da li je u pitanju bio bas taj primerak, ili je u pitanju nesto drugo, ne znam.
Da, ako nema dobre adda konvertore, odose basovi kao i dobar deo tranzijenata.. cesto te sprave nemaju hardbypass-rele nego samo iskljuce procesiranje a signal ide kroz celu konfiguraciju u fazonu 100%Dry... Tako sam unakazio odlicno snimljen komerc CD za jednu grupu.. msm, bio je ok na slusanju i tek kada sam dao master, u nekom zezanju iskljucim efekt i ukljucim hd recorder direktno na monitoring... nisam mogao prepoznati zvuk... odjednom, pojavljuje se dubina, tranzijenti, ubedljivost, sve je tu, kao da pevacica peva na uvo... shitina
nikolaivanic is offline   Reply With Quote