View Single Post
Old 16-08-2013, 03:56 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: soundcloud i zastita autorskih prava

Quote:
Originally Posted by hogarstrasni View Post
U redu.Hvala.To onda vazi i za Youtube. Negde sam procitao i varijantu slanja preporucenom postom samom sebi, svoje delo, pa mi se ucinilo ,kad moze postom sto ne i internet.Ipak ocigledno da nije tako.Hvala jos jednom na odgovoru
Pa, zapravo nije očigledno je li tako ili nije, to znaju pravnici koji se bave autorskim pravom. Mi ostali mo?emo samo da nagađamo. U principu, tvoja logika je ispravna ? i preporučeno pismo i internet sadr?e podatke o datumu, i verovatno će (ako već nisu) jednog dana biti izjednačeni pred sudom.

Ipak, postoji jedan jak argument za poveravanje za?tite ?bilo kojoj agenciji za za?titu prava?, kako ka?e Moritz, a to je mogućnost kori?ćenja njihove pravne slu?be za pokretanje i vođenje eventualnog spora. Ukoliko re?i? da bude? ?sam svoj majstor? ? putem interneta ili preporučenog pisma, svejedno ? moraće? i sam da tra?i? (i plati?) advokata da te zastupa pred sudom.

Iz ličnog iskustva sa SOKOJ-em:

Svojevremeno sam preko njih tu?io Radio Ko?avu (koja je tad bila u vlasni?tvu Slobine ćerke Marije Milo?ević) za povredu moralnih autorskih prava i dobio spor. Pre mene je (isto preko SOKOJ-a) Zoran Simjanović tu?io neku agenciju zvog neautorizovanog kori?ćenja njegove muzike u reklamne svrhe, i dobio spor. Sve to bez ulo?enog dinara i preteranog cimanja, osim prethodnog prijavljivanja tih muzika SOKOJ-u.

Pozdrav,

Vasa