View Single Post
Old 12-08-2013, 07:29 PM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Sample rate comparisons

A lepo sam uvek govorio : "cubase je djubre..." vidite i sami sada na grafiku. Aj sad svi lepo sto imaju Cubase 7 sa dongleom da mi se jave na PM, eto - dacu im 20 evra za njega, da ne bude da sam ih za*ebo...

BTW... na vise od 44khz bolje rade npr softverski ekvilajzeri, filteri i slicni plaginovi koji se bave frekvencijama. Kada se radi na 88KHz, na nekim vst eqovima se poveca skala sve do 22KHz i vise, tako da bi trebalo da imate vise kontrole. Pa cak i kada je sve ostalo 44100. To vazi i za npr kontakt i njegove interne filtre i druge vstove (manje-vise na svakom vstu ima neka cackalica koja ukljucuje i filter). Postoje i neke generisane vrednosti i nove alikvote, pa cak i ako ih nije bilo u originalu - opet sve zavisi sta koristite od efekata...

Naravno na 88KHz imate 2x vise informacija za bilo koju frekvenciju, vislja frekvencija semplovanja ne znaci samo podizanje gornje frekvencije rada...

Sad po strani metafizicka pitanja sta ce ti > 22KHz, samo kazem da se sonicni opseg rada generalno povecava... Kao i konzumacija CPU taktova...
psionic is offline   Reply With Quote