View Single Post
Old 03-08-2013, 09:45 PM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: PT 10 vs. Cubase 6.5 render poredjenje..i jos nesto

Quote:
Originally Posted by damir23 View Post
Ja kao čisti amater shvatio sam ovu temu malo drugačije , a ako sam iole u pravu krenula je krivim tokom.. Po mom autor teme htio je pokazati da u biti nema razlike u daw-u ili su pak razlike neznatne..
Ajde sada ti nama lepo objasni sta je poenta teme i kako si shvatio da autor zeli da pokaze kako je sve to isto ? Ja sam video cetiri testa i nikako ne shvatam da je autor nesto zeleo sem da damo misljenja - koji je bolji... Ili koji je PT, koji Cubase ? Ispravite me ako gresim... Po cemu si video da on zapravo tvrdi da su renderi na svakom DAWu isti ? Jer ja nesto ne mogu da uhvatim nit tematike u ovom threadu...

@Sky - moram da te opomenem - pao si u vatru rasprave... U prvom postu si izneo 4 miksa i nista nisi objasnio sta se zapravo testira. Odmah je krenuo rafal i optuzbe da spamujes, jer su svi ocekivali da zapravo zelis da izneses tvrdnju kako su razlike nebo i zemlja... Ili da prosto smaras sa "jos jednim a/b DAW testom", a zapravo je svima pun k--- ovih sto imaju supersonicni sluh

@OFF

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ja licno nemam nikakvo predubedjenje, i volim da poslusam sve testove.... takodje i volim da mi neko strucno i argumentovano objasni - sta se promenilo od vremena PT HD (npr ver7) vs Cubase SX3 u odnosu na PT11 vs SX7 (u domenu sabiranja)
PT = 48bit fixed point sabiranje
PT HD = 64bit floating point
Cubase 3 = 32bit floating point
PT 11 = 64bit floating point
Cubase 7 = 32bit floating point

Razlike u DAW progamima postoje, samim tim sto se koriste drugaciji pristupi i sistemi sabiranja. Da li je moguce cuti ? Mislim da je nemoguce prostim preslusavanjem dve ili vise traka... Razlike mogu da se pojave tamo gde su ovi sistemi "tanki" - jako male vrednosti signala, repovi u reverbu i sl... Ali to je sve na ~ -70dB i nize, tako da...
psionic is offline