View Single Post
Old 01-08-2013, 07:11 PM   #18
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: KORG Volca series

Naravno..daleko da je osporavam kvalitet Kronosa kao klavijature - ZVUCNO. On je jedna prica za sebe, i totalno razlicita prica u odnosu na konkurenciju, narocito tehnologijom. Radio sam i na Motifu XF, i na Fantomima raznoraznim..ja nisam protiv klavijature kao takve, jer sam i sam prije nekoliko godina kupio tyros 3, i platio ga preko 3500 eura(i sada ga koristim kao workstation, koliko je moguce)..mene ogorcava nacin na koji oni ubijaju pare na tome svemu..shvatices o cemu govorim ako saberes cijenu jedne onakve ploce, SSD-a, ram-a..o tome pricam. Kod drugih je stvar tehnoloski cak kud i kamo gora!! Pa crni tyros 4 (verzija za godisnjicu) kosta skoro 4000 eura!! Strasno!! Pricam u kontekstu toga, da za te pare, mogu kupiti od Divinera laptop, i kupiti zvucnu kartu, i kupiti MIDI kontroler sa FATAR sistemom tipki, i seriju LICENCIRANIH pluginova, i sve to za manje para od 3500 EU, i podesiti taj portabilni sistem tako da ce oduvati bilo sta od ''brendiranih revolucionarnih'' proizvoda. I naravno, uvijek ce biti ljudi koji vise vole gotovu stvar (Kronos, Motif, Fantom, Nord Stage), nego da se peglaju, znoje, podesavaju... Ali ako stavimo na finansijsku vagu ''gigante'' i sta dobijemo sa njima na jednu stranu, i na drugu stranu jedan takav ''otvoreni'' custom sistem, doci cemo do zakljucka da je to sto oni rade, u najmanju ruku kradja. I to se odnosi i na top proizvode, a kamoli ne na ove igracke..odlicno si rekao, u svijetu toga VECINU ljudi ne zanima hardver, i sta je ispod haube, ali hvala Bogu, internet je tu, tehnologija je tu, i sve vise ljudi se okrece upravo rucno sastavljenim sistemima (od laptop + karta+ kontroler) do cak i rucno sastavljenih, ''upakovanih'' masina. O tome se jedino radi
Sky Net is offline   Reply With Quote