View Single Post
Old 01-08-2013, 11:24 AM   #15
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: KORG Volca series

Ukljucicu se onako, malo s neba pa u rebra..s obzirom da se prica o Korgu, mogu napomenuti da sam njihov flagship, Kronos, testirao i probao bar 30 sati ukupno, i bio siguran da ce on postati dio mog hardvera, kako i u studiju, tako i live, i bio sam spreman izdvojiti tih 3500 EU koliko traze za verziju 73(iako sam se zaprepastio kad mi je jedan od slidera ostao u ruci, iako nisam nikakav siledzija, ali eto to bi i oprostio, nekako!?)..medjutim, kada sam vidio, sta je ustvari unutra, ne da sam odustao, nego samo mogu da se slatko nasmijem..

Ploca od 125 $?! I sad ja treba da budem ovca/ovan, koja ce dati te pare za sta, firmu koja trazi skoro 200 eura za upgrade pisanog SSD-a, i to im je jos Kronos X, ma nemoj..ako je ovo u Kronosu, ne smijem ni da pomislim sta je tek u ovim dzepnim, mamiparnim igrackama..htio sam da uzmem micro korg kada se pojavio, isto tako dok nisam otisao u Artist, i umalo se nisam odvalio smijati kada sam vidio, cuo, a pogotovo osjetio pod prstima o kakvoj je gluposti rijec(od skoro 400 EU, ako ne i vise, ne sjecam se sad tacno)..jedino od Korga sto ce ikada doci u moj posjed je RADIAS, probao, testirao, svirao, korektan je..ovo ostalo smece, i njihovo presipanje iz supljeg u prazno - ma more mrs bre, profiteri potrosackog brendiranog drustva..ne hejtujem Korg, niti ikoga..samo je cisti fakt, da u zadnje vrijeme, nema nista novo (ni Korg, ni Yamaha, niti Roland) sto bi realno vrijedilo tolike hrpe novca(narocito ove igracke, za koje se dadnu pare, a ne znas ni sto si ih dao)..sve su to tehnologije odavno prisutne, i odavno prozvakane. Mnogi ce ovaj moj post shvatiti mozda kao uvredu, ili podcjenjivanje, a to mi uopste nije namjera, ne daj mi Boze..ja sam samo duboko ogorcen ovakvom politikom, i ovakvim podcjenjivanjem samih ljudi kojima se daje ponuda..jer, nema vise realne konkurencije, nema potrebe da se stvari razvijaju, nema potrebe da se napravi nesto sto ce biti WOW..daj na kasicicu, daj ovakve igrackice, daj vec izmisljeno, muzi pare, ljudi nek placaju, i placaju, i placaju(bacaju, bacaju, bacaju)..uvijek ce biti onih, koji vole da su okruzeni spravama (hardwerom), i to brendiranim..pa, respect od mene, ako je njima dobro - i meni je, ja taj nisam. Zivjeli
Sky Net is offline   Reply With Quote