Quote:
Originally Posted by SkyNet
Sad bas nesto slusam..cuje se to stvarno..mislim, inace, svaka se pjesma moze prepoznati u cemu se radi..sad bas nesto nadjoh, mislim da je PT 10..ima taj neki zvuk,,hhmm, kao ispolirana felga, tako nesto ,ne znam, ne da se opisati..opet mi izgleda kao da je zvuk crven, ali opet tukne na zuto..ipak mislim da je zelen..osjeti se taj digitron, ti mnozioci sto cupaju i vade korijen iz kvadrata..ne znam, ne mogu to opisati..avaj, upravo mi se na membrani ukazalo P..a cijelu noc sam sanjao slovo T.. to je to, to je sudbina..avaj..gola voda. 
|
Drugari, napravite sami blind test, sabiranje unutar programa je razlicito od programa do programa. U pitanju je malo slozenija matematika od prostog digitalnog sabiranja, odnosno svaki DAW ima svoj algoritam za sabiranje zvuka na master. Mislim, jeste izvakana tema, ali vas molim da ne iznosite pausalne ocene, bez testova i teoretskog osnova. PT stvarno zvuci "bolje" ili "drugacije" od Cubase-a, prosto, probajte da pustite bar vise od 16 stereo kanala istovremeno, uradite mix-down na jednom, pa na drugom DAW-u, pa cete cuti razliku. Ja radim i u PT i u Cubase, ali koristim analognu sabirnicu. Shvatite ovo krajnje dobronamerno, pogotovo mladji clanovi koji nisu imali priliku da testiraju sabiranje programa u studijskim uslovima. Nije u pitanju zivot ili smrt, ali ubedjivati ljude da svaki DAW zvuci isto, jer je to "prosto sabiranje" jednostavno nije ok, jer nije tacno. Razlike su relativne, zavise od broja kanala, broja sendova, plug-inova, ali ono sto je sigurno, odnosno provereno u praksi, tesko je napraviti profesionalni mix sa vise od 32 kanala u Cubase-u, a da se ne provali da je ITB. Voleo bih da moze, jer bih sebi ustedeo bar za dobar auto