Re: ProTools 10.3.5 KillerBugs v2
Neka neka, divno pitanje..Probacu ti djelimicno odgovoriti, ja, kao Steinberg user, i korisnik Cubase-a 6.5, ubrzo 7..neko je rekao da je skidao tutorijale za PT, i da se tu vidi ta neka razlika, i besmisao price..a da vidis sta sam ja sve otkrio kad sam skinuo tutorijale za Cubase, da vidis samo desavanja pod haubom, od kratica pa nadalje..Ali da se vratim na pricu.
Razlika je to, sto su u doba kad su drugi DAW-ovi bili samo DAW-ovi, PT je imao kombinaciju hardwera i softvera koja je bila bar 5 godina ispred svih ostalih, i pokupili su kajmak, i tako postali ''industrija''. A to je bilo mnogo davno..To neko brljavljenje o tome kako je ovaj ili onaj DAW ispred nekog drugog, u 2013-toj bilo ko moze da okaci maloj maci o rep. Preglednost i GUI - to je stvar navike. Mix - isto tako. Citava ta prica o famoznosti HD3, konverzija, preampi, PT bla bla - toliko ima hardvera danas, toliko preampa, konvertora i svega ostalog, da sva ta fama oko PT kao ''sistema'' je odavno smijesna. U danasnje vrijeme, vrijeme kada se za relativno malo novca moze uzeti super snazan racunar, HD3 sa npr C24 stolom ce kupiti, napominjem,ZA MENE, samo lud covjek (pricam o potrebama balkana). Jer za cijenu toga koliko kosta ovo iz navedenog ''industrijskog'' standarda - moze se uzeti sistem od drugih komponenti koji ce bukvalno ODUVATI taj PT sistem, i da covjeku jos ostane para(C24 kontroler - 10.000$). Covjek ako zna raditi, njegov ce rad i zvucati, radio ili u Cubase-u ili PT 10/11. Doduse, ima tu mnogo onoga ''znas Pro Tools je to''. Jer, ljudski ego je cudo..a ljudska glupost neizmjerno veca.
Last edited by Sky Net; 27-07-2013 at 03:22 AM.
|