View Single Post
Old 17-07-2013, 10:56 PM   #20
frag
Member

Default Re: Problem sa pokazivanjem ASIO i Task Manager opterecenja

Hehe... eve me

SkyNet, ne brini, ne gledam na muziku kroz brojke. Imam instaliranu emulaciju Casio VL-1 znaci smesan plugin (i jos smesniji "synth") koji tehnicki zvuci "jeftino" ali zato BAS TO moze da bude potrebno u nekom aranzmanu. Onaj preset Fantasy cini mi se, zvuci ekstra s dobrim delay-em. Give it a try

Sve moze da se iskoristi, tu nema dileme. Verovatno moze i da se napravi svetski hit s Casio VL-1 deset puta zanimljiviji od nekog s Virus-om i Spire-om.

Obratio sam sad paznju na thread-ove, zaista kad sviram Lush prvi je dosta popunjen NEKIH 50-60% PEAK a ostali pomalo. Malo sam ranije kod merenja za Lush promasio, ostali su mi neki master plugin-ovi i nisam pazljivo gledao, znaci 60% je bilo za onaj SC-80 split sa svim glasovima. Uz 7-8% CPU.
Ne znam, moguce da mi Task manager prikazuje neku prosecnu popunjenost za sve thread-ove ili naprosto popunjenost svih osam procesora zajedno. U tom slucaju SVE SE SLAZE! jer jedan thread na 50-60% i ostalih sedam skoro nista TO JE TACNO 7-8%.
Prema tome, jedan Thread se podudara u tom slucaju s ASIO metrom.
Ali ceo procesor tj. osam procesora su optereceni svega 8%.

Moguce da se nesto zabagovao Task Manager onda kad sam postavio sliku koja je izazvala cudjenje i zgrazavanje. Nisam radio reboot veoma dugo pa mozda zbog toga. Ko zna.

Lush multi-core bi omogucio da se ASIO postpeno, ravnomerno popunjava i kako rece psionic ukoliko bi jedan Lush presao jedan thread to ne bi uopste dovelo do overload-a.

Mislim da je sad sve jasno. Nema nikakvih problema s driver-om nego je nastala mala zbrka sa mernim standardima

Ako bi Task manager prikazivao MAX OPTERECENJE PO BILO KOM THREAD-U onda bi stajalo oko 60% a ne tih 8%. Ja na mom Win7 SP1 64bit ne vidim u Task M. setting gde bi to moglo da se podesi. A i sta ce mi.

Ja sam naravno veoma happy jer sam provalio da mi je CPU mnogo mocniji nego sto sam mislio.

EDIT

Imam inace sad neki plan za upgrade.
Sledece godine - RME HDSPe AIO, to je karta dostojna mog CPU i ploce. Garant 25% jaci ASIO bez ikakvih "spajkova".
2015 - nadam se 8-core sa 20MB L3 c. Sem ako ne odustanu od kompatibilnosti sa LGA2011. To je mozda i 200% vise snage, 100% na thread-ove, 20-30% na arhitekturu, i jos ne znam koliko na Cache i ostala unparedjenja.
2016 - Cubase 64-bit, i sve sto moze na 64-bit. Mozda i Win8.1 samo sto je tek to cimanje. To je jos nekih 25% na sve prethodno.
Usput da se provuce jos 32GB memorije (za ukupno 48GB) i 6TB HDD sto ce uskoro postati dostupno.

Woo-hoooooooo

Last edited by frag; 18-07-2013 at 12:00 AM.
frag is offline   Reply With Quote