View Single Post
Old 17-07-2013, 12:38 PM   #4
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Win VST vs TDM osx?

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ne, naprotiv...... mozda se da krivo zkljuciti, ali ja odavno nemam predrasude prema sekvencerima.....
Poceo sam sa cubaseom, imao kratkotrajnu avanturu sa PT Le, od koga sam pobegao zbog delay kompenzacije i ogranicenja..... opet sam na cubaseu, i nemam razloga da ga menjam..... PT i Logic imam zbog kompatibilnosti.... i kad nadjem vremena proucicu ih malo vise, do nivoa da mogu da odradim nesto....

Jedino sto sam hteo da pitam, je da li se nesto u medjuvremenu desavalo...nekad je bila prica da je TDM superiorniji, sa njihovom 'nativizacijom', kontam da vredi
probati...
znam da i za 'eleven' vazi da je do j..... mozda je i to marketing....
ok, jedan glas protiv
Jedini konkretan problem na koji sam naisao je upotreba RAM memorije u okviru sekvencera... Kolega koji radi sa mnom ima veeliki problem. radi u Sonaru, koji mu "dozvoljava", ili samo "pokazuje" da moze da koristi samo 8 giga rama (iako ima 32 giga u kompu). Covek radi ozbiljne orkestracije i koristi sve te najzahtevnije sample based Vst-ove i desava se da hi-end masina (doduse sa netwikovanim sistemom za muziku) na 8 giga iskoriscenog stane i ne da dalje. Onda krece zapucavanje projekata itd i svi problemi koji su prisutni od trenutka kad su sekvenceri poceli da se pakuju za kucnu upotrebu na kucnim racunarima.
Mozda se i pisalo o ovom problemu, ja sam izguglao temu na Gearslutzu i nista od svega toga.. na kraju se prica zavrsi da je to do Sonara i to je to...
Mozda je OFF-topic tema
ali verujem da veliki broj ljudi je smoren oko ove cinjenice.. ako ima tred gde se resio ovakav problem dajte link, a ako nema, pricajmo o tome
Poslednja nada je Osx i da se sve to proba na njemu (radilo bi bolje nego na Win garantujem) ali nazalost nema svih tih Vst-a za OSx (ili se mozda varam, u pitanju su sve zive Quantum Leep itd sample based Vst perverzije...

Last edited by silicon science; 17-07-2013 at 12:41 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote