View Single Post
Old 15-07-2013, 11:08 PM   #20
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: Korg PA3X pitanjce

Nemam PA, imam Tyros 3, i nekoliko puta sam radio upravo to, za drum trake. U meniju klavijature nadjes midi postavke, i tu odredis preko kog kanala hoces da ti svira bubanj. Ja sam radio samo drums, a vjerovatno moze sve kanale ritma odjednom, samo ih treba dodijeliti na trake unutar Cubase-a. Ja sam onda po zavrsetku obrade, isao obrnuto - send podataka iz Cubase-a u Tyros, i to tako sto na njemu stavim synchro start, a iz midi editora izlaz na kanal tyrosa, tako da kad u midi editoru Cubase-a dodje prva midi nota, krene i recording u Tyrosu. E sad, posto sam uradio dosta aranzmana i kolegi na PA3X, znam da kod Korga ima jedan(ili vise) taktova precounta, ali nisam dublje ulazio u analizu moze li se izgasiti i kako, jer nisam imao potrebe. U slucaju da ti karta nema midi ulaz, treba ti usb to midi kabal, ako ti je Windows 7, stariji ti nece raditi, za to mozes uzeti M Audio Uno koji nije uopste skup, i ako ti je 64 bitni sistem, niposto ne instaliraj 64 bitne drajvere za njega, samo ostavi one koji se po defaultu istaliraju i to je to, radi odlicno. Nadam se da ti je bar malo jasnije kako to radi.

Last edited by Sky Net; 16-07-2013 at 01:55 PM.
Sky Net is offline   Reply With Quote