Re: Problem sa pokazivanjem ASIO i Task Manager opterecenja
Sad sam otvorio taj LUSH split... Isto kao kod tebe.
Pa normalno je da kada pritisnes akord sa vise glasova, da ce da ubije ASIO metar, na tom LUSHu. Da li si pogledao task menadzer ? Jedno jezgro se puni, ali do maksimuma - sto odgovara ASIO zauzecu. Toliko koliko je jezgro zauzeto, toliko je priblizno i ASIO metar popunjen. Ali zato ima jos jezgara, pa je bitno samo da ti opterecenje po jezgru ne ode u aut - i to po jednom sintu... Sledeci sint ima sanse da predje u drugi thread (proces)... Za probu, probaj da povecas broj glasova koje LUSH svira, trebalo bi da krcka i dropuje, iako ce ti samo jedno jezgro biti 100%, ASIO zakucan do kraja, a ostala jezgra potpuno neiskoriscena...
Ako jedan LUSH popuni vise od mogucnosti jednog jezgra, dobices dropaute, jer ne moze da se "prelije" u drugi proces... Probaj reaktor, sa jednim patchom na 192000Hz, pa ces videti... Ista stvar. A da su napravili da svaki glas ide na drugi proces, mozda bi i moglo, ali verovatno to nije tako jednostavno. Kod mene u primeru ima 16 masiva, svaki se "uglavi" gde moze i to radi. Zato su ti priblizne ASIO i Task Manager vrednosti, jer su jezgra ravnomerno rasporedjena...
Ono sto je cudno kod tebe na slici je to da ti ni jedan proces nije zauzeo ni 5% jednog jezgra, a opet ASIO ima problem... Preveliki ti je ASIO load za tako malo iskoriscenje - to mi nesto smrdi na drajvere. Sta si to koristio na tom projektu, na slici gore ? BTW, meni na AUDIGY kartici (takodje praistorija) pokazuje najnormalnije, ako i na MOTU UL3... 5ms bafer...
P.S. Jos nesto - ako te ZAISTA interesuje sta pokazuje ASIO metar, kako radi, zasto radi, predlazem da pogledas po netu, ima svega npr na WIKI... Takodje to sto je neko nesto rekao, ne mora da znaci da je zaista tako. Pogledaj malo strucnu literaturu na WIKI, tome iskreno ja najvise verujem (pre nego raznim forumima gde su ljudi nesto naculi pa sad propovedaju kao sveto pismo)...
|