WOW, drugari !!!
Jos jedno oktrovenje... Pa ja nisam imao pojma kako radi ASIO.
Sad sam ipak dobio BSOD, nakon manijakalno brzog menjanja buffer-a u M-Audio panelu, pri skoro 100% ASIO opterecenju

Nije lose uraditi reboot posle 18 dana
CPU JE 100 PUTA BOLJI NEGO STO SAM MISLIO DO PRE 10 MINUTA
Znaci kao sto rekoh ranije ASIO se ne popunjava "linearno" kao CPU, nego sto vise dodajete instrumenata to se sporije popunjava.
Ne mogu sad da snimam sve prozore i instrumente ali opisacu ukratko sta sam uradio: dodavao sam postepeno najgore, neoptimizovane pluginove sa tonom glasova sve po dva komada, i relativno brzo sam dosao do nekih 80-85% sa recimo 3 plugin-a.
Medjutim, kad sam na dva full 16-voice Spire pad-a, dva Lush101 CS-80 splita, dva Waldorf Larga po 64 voices dodao i Divu u Divine kvalitetu, onaj MK Planet Earth pad kako vec bese, jos uvek je ASIO bio ispod 90% i nije bilo glitch-eva. Dodao sam JOS jednu Divu Divine identicnu i tek onda je naisao poneki glitch. Kad sam povecao ASIO buffer na maksimum (4096) OPET JE ZVUK BIO ROCK SOLID, a cak sam mogao da otvaram i stranice u Chrome-u, i Photoshop i bilo sta bez ikakvog krckanja u zvuku.
CPU je tad dosao do nekih 50%.
E tu sam napravio BSOD jer sam previse brzo kliktao i menjao buffer od minimuma do maksimuma sto je dosta neuobicajeno ponasanje i pukao je driver.
Masina je poterala potpuno, ali potpuno besmislen layer bez ikakavih problema. Ukoliko je tako nesto zaista potrebno, uvek se moze odsvirati na malom buffer-u a onda sekvencirati i miksovati na maksimalnom bufferu-u i nema greske. Doduse, moze se reci da je playback veoma stabilan i na 256 samples.
Ja sam budala sve vreme mislio da ako mi nesto trosi 75% ASIO, onda ce sledeci instance da bude 150% tj. overload!!! Uopste nije tako....
Sa dobro optimizovanim plugin-ovima to znaci da moze da se puni maltene koliko hoces. Npr. Massive @Ultra q. ili Sylenth su smesni u odnosu na Spire ali verovali ili ne, i zvuce "jeftinije". Ne toliko koliko manje trose ASIO, ali jeftinije.
Mene brinulo sto se nekako brzo poveca ASIO kad pocnem da radim arrangement (ne uvek, nego ako uzmem neki pad s pomenutih zahtevnih plugin-ova!), medjutim, trik je u tome da ce posle sve sporije da se priblizava maksimumu i
u jednom trenutku pomislis da ne mozes da popunis ASIO, stalno tezi maksimumu ali nikako da ga dostigne.
Wow, bas super
Ako ovako sad radi, na sta bi tek licilo sa 8-core/16-thread CPU i onom RME HDSP trt-mrt.
Koliko mi je sad smesno sto sam razmisljao o FX Teleport-u itd.
Pa meni je na Q8200 krckao JEDAN JEDINI MK Planet Earth pad u Divi na divine q. znaci jedan jedini pad je bio ASIO overload sve u crveno. O cemu mi ovde pricamo.