Ali, ASIO i radi uglavnom normalno?
Test projekat je dao slicne i ocekivane rezultate...
Sad sam ga bas ponovo otvorio da proverim.
Poboljsanje u odnosu prema Q8200 je takodje ocekivano. Imao sam vec Asio4All nekoliko dana instaliran i nije bilo neke specijalne razlike. Isto vazi i za one simulirane ASIO driver-e iz C5 koje sam danas probao.
Ucitaj
CS-80 Hymn split na Lush101 i redjaj vise akorda vecom brzinom. Otici ce ti ASIO preko 75% glatko. To sam ja radio. Inace, nije ni blizu 75%. Drugi IDENTICNI instance, medjutim, dodace ti manje od 10%!
E sad, kako ja kapiram, s nekom kvalitetnom kartom kao sto je RME HDSPe AIO, dobio bih mozda preko 25% bolji ASIO (25% u relativnom smislu, to je bas ono sto sam primetio kod SkyNet-a). Uz to bi i CPU usage mozda bio primetno visi.
Spustanjem latencije ispod 1ms i dodavanjem velikog broja instrumenata bih verovatno skoro izjednacio ASIO i CPU.
Audiophile mi na X79 chipset-u ostavlja ogroman CPU "headroom", i to je to
Inace, jedan tip je imao problem bas sa RME kartom i resio je tako sto je spustio memoriju na 1333MHz. Ali on je bas imao PROBLEM, tj. nije mogao da potera mnogo plugin-ova i sve se raspadalo. A ja mogu 16 Masssive-a po 16 glasova @ Ultra quality i ako je to svega 50% ASIO ne bih rekao da nesto tu radi mnogo lose

To je inace odavde
http://www.gearslutz.com/board/8021344-post14.html
Mogu da probam jos to sa spustanjem memorije na 1333, ali cisto sumnjam da ce se nesto znacajno promeniti. Mozda 10%. Sad sve radi OK i necu nista da menjam. Razlika izmedju ASIO i CPU nista ne znaci za cist i stabilan playback.