Izvinjavam se sto flood-ujem forum, ali ovo je bas zanimljivo.
Citam neki FAQ za Lush-101 i otkrijem nesto novo.
Izgleda da u ovom procesoru ima mnogo vise moci nego sto sam mislio.
Sve zavisi od plugin-a, driver-a.
Znaci, kad ucitam jedan Lush-101 i CS-80 split @256 samples ASIO je oko 75% a CPU 7%.
Medjutim, kad ucitam DVA x Lush-101 i sviram istovremeno isti split ASIO
nije x2 i ne ide u crveno, vec je samo 10% visi, oko 85%! To je zato sto Lush-101 nije multicore, tako da drugi plugin radi na drugom thread-u, a ASIO buffer se samo malo vise opterecuje. CPU je tad oko 14%.
A kad sam napravio MONSTER layer, znaci 2 x Lush-101 CS-80 split i 1 x Spire Digital Drift pad, tek onda su krenuli glitch-evi @256 samples.
Kad stavim najveci buffer, 4096 samples, ASIO ide do 90%. NEMA NIKAKVIH GLITCH-EVA. To je nemoguce za sviranje (sem nekih slow tepiha) ali moze da se koristi za mixing. CPU je tad oko 27%.
Ovo me navodi na zakljucak da bi ova Sabertooth X79 ploca sa i7-3820 OTKINULA sa nekom npr. RME skupom karticom.
Audiophile 24/96 PCI je u stvari KRS za ovo ostalo sto imam!!! Stvar je u tome da bih mogao da imam nizi ASIO uz veci CPU usage sa nekom smesnom, minimalnom latencijom. Audiophile driver bas nesto i ne komunicira s 3820. Barem se meni cini da tu zapinje.
Naravno, posto mi je to samo hobi necu sad nista da novo da kupujem, ali kao sto rekoh mozda za nekoliko godina pored potencijalnog Haswell E 8-core dodam i neku opasnu PCIe karticu. Uz kompletni 64-bitni setup.
Wow, znaci 3820 je mnogo bolji nego sto sam mislio... Secam se i na Q8200, u pocetku se ASIO brze puni a posle sve sporije i sporije a to je bas zbog raspodele plugin-ova po thread-ovima. I sve to na dzabe C5 iz davne 2009.
Cool