Re: Sound City Film pogledati obavezno !
ipak je grubo pretpostaviti da svi koji nešto budže i sanjaju oko opreme nemaju pojma i osnovne stvari, i tako generalizovati. Lično sam stoposto siguran da čujem i u realnom radu osećam razliku (bez placeba) u gomili stavki koje čine recording chain, i da, umem (bar drugi kažu) da odredim nivo vokala u dB u pesmi, i imajući to umeće, ipak više volim mikrofon od 2000e nego ovaj od 500. Što sam stariji, i što sam više komada opreme i situacije imao prilike da čujem i probam, to sam sigurniji da uglavnom u muzičkoj opremi važi "kolko para tolko muzike" i to isključivo u tehničkom smislu naravno. Nemojte mešati babe žabe dejvid bovije i sl, ovaj se forum bavi TEHNIČKIM ASPEKTOM MUZIČKE PRODUKCIJE uglavnom, dok postoji sekcija za glazbenike, tekstopisce i kako se već zove, nijednom je nisam otvorio. Dobra pesma je dobra pesma, i to ima svoje uzroke i posledice, a dobar sound je dobar sound, respectively.
I da, itekako ima do čoveka, i opet sam ubeđen da će neki od tih stranaca da dođe i da me izuje na mojoj rođenoj opremi, što opet nema veze sa tim da ja ne treba da kupim bolju.
|