Quote:
Originally Posted by Arthur
Zašto misliš da je sad nešto što je samo promenilo formu ali ne i suštinu razbibrige, a to je internet/socialnetworking i sl, promenilo suštinski ljudsku tj mladalačku konzumaciju i potrebu i kvalitet iste? Neretko se ipak pojavi po neki izvođač sa PESMOM, tekstom melodijom i svim začinima, i napravi za kratko vreme mnogo buke, pa čak i zapati se kao neka trajnija pojava od par sezona.
|
Kako ja vidim stvari — onlajn igre, socijalne mreže i ceo internet su suštinski drugačiji od starinskih konzumerskih razbibriga — interaktivni su i daju ti iluziju da si aktivni učesnik, a ne samo primalac, i ta iluzija je vrlo ubedljiva. A pošto je cela stvar globalna, još se više ložiš na svoje "učestvovanje". FB nije gluvarenje sa ortacima na ćošku, mnogo si "važniji" od nekog klošara koji cedi dva piva celu noć.
Nemam pojma da li sam napisao išta suvislo, kasno je a i pakao mi je da kucam na mobilnom...
A pesama ima, naravno, i muzika nije propala (niti će), samo kažem da više nema onaj značaj i finansijsku pozadinu koju je imala tokom tridesetak godina XX veka.
Pozdrav,
Vasa