View Single Post
Old 13-07-2013, 01:29 AM   #29
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Sound City Film pogledati obavezno !

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
E vidis ja sam potpuno drugog ubedjenja,kao što je prvi CD rezač ubio muzičku i filmsku industriju,tako su i programi tipa pro toolsa ubili muziku,iako ih volim,koristim i poštujem za mene je to tako,drugo objašnjenje nemam,kakve kompijuterske igrice kakvi bakrači deca plivaju u moru sranja napravljenom u Pro toolsu,Cubaseu,Nuendu,Sonaru,Logicu,a ustvari velika većina te danasnje omladine uopšte neume da pliva.Ja često u svojim stavovima grešim verovatno je i ovaj put tako.
sviđa mi sa Awacsov izmešteni ugao gledanja na stvari, nije mi do sada to padalo na pamet kao moguć uzrok. Muzičku industriju i kintu u njoj JESTE sjebao ipod lično, po meni, ali ne i poriv ljudi da pišu dobre pesme, niti poriv ljudi da iste konzumiraju. Moguće je da awacs u pravu, pa bi voleo da čujem neki valjan kontrargument?

Meni evo prvo na pamet pada da su klinci ODUVEK imali više razbibriga osim muzike, nekad knjige, pa onda stripove, pa fanzine i razne BRAVO novine, televizija vlada već decenijama satnicama mladih mozgova, sedelo se na korzoima, pičilo po kafićima i diskotekama oduvek. Zašto misliš da je sad nešto što je samo promenilo formu ali ne i suštinu razbibrige, a to je internet/socialnetworking i sl, promenilo suštinski ljudsku tj mladalačku konzumaciju i potrebu i kvalitet iste? Neretko se ipak pojavi po neki izvođač sa PESMOM, tekstom melodijom i svim začinima, i napravi za kratko vreme mnogo buke, pa čak i zapati se kao neka trajnija pojava od par sezona.

Meni se ipak čini svo vreme nešto drugo - godinama su deca filovana ideologijom i kulturom bogatstva kao posledica slave i popularnosti, te je krajem 90tih i početkom 2000tih sa pojavom dostupne digitalne tehnike, mnogo više ljudi pohrlilo tim putem, očekujući instant rezultat. Mislim da je to omasovljavanje definitivno dovelo do izlizavanja kriterijuma muzičkog na svim nivoima, od uredničko-menadžerskog preko konzumentskog do samih autora, koji se sad samo porede sa ostalim prosečnim i podprosečnim autorima, i ne znaju ni šta ne znaju. Ovo jest već izlizan i dosta puta ispran stav o "UZROKU", ali za sad mu nisam našao kontratezu, a stalno o tome promišljam
Arthur is offline   Reply With Quote