Quote:
Originally Posted by Braca
Ma radimo to sto imamo, ali nije meni to problem, nego mi je problem ta drskost da popljujemo sve ono sto se nama ne svidja, to mozemo samo u jednom slucaju da smo superiorni.
|
To je ljudski, zar ne? Na primer, ti voli? da pljuje? muziku u koju se DaBear kune, i to je OK. Mislim da te niko nije prozivao zato ?to nikad nisi imao "No. 1 chart position". Svako ima pravo da pljuje, to je brate sloboda mi?ljenja i govora, i svako ima pravo da vikne: "car je go!".
Onako bez strasti rečeno, ovaj film je carevo novo odelo. Nije tačno da je muzika propala zbog toga ?to je Pro Tools preuzeo tr?i?te, kao ?to nije tačno da je muzika nekad bila bolja zato ?to je snimana na analognoj opremi. Čak nije tačno ni da je muzika propala zato ?to su ljudi prestali da sede u istoj prostoriji i sviraju zajedno. To su sve
posledice, a ne uzroci.
Radi se jednostavno o tome da
popularna muzika publici vi?e nije va?na onoliko koliko je nekad bila, ili bar nije va?na na isti način. Klinci imaju nove razbibrige na raspolaganju ? kompjuterske igre, onlajn socijalne mre?e, takve stvari... muzika je tu u funkciji zvučnog tapeta dok se voze prevozom ili u funkciji pokazivanja ko ima bolji subwoofer u kolima.
Jedina muzika (tačnije ? muzička industrija) koja je trenutno ?iva je ona koju zagovara DaBear. Dancefloor je trenutno jedino mesto koje mo?e da okupi mu?kinje i ?enskinje na jednom mestu, da svi ripaju zajedno, da se poneko smuva pa ode u bud?ak... Ja tu muziku na?alost ne volim (kao ni ti, uostalom), ali pouzdano znam da je recimo DaBear
iskreno voli.
Kad smo već kod ljubavi, ljubav prema zvuku nije isto ?to i ljubav prema opremi koja slu?i za manipulaciju zvukom. E, u Grolovom filmu sam osetio mnogo vi?e ljubavi i pijeteta prema opremi nego prema samom zvuku.
Pozdrav,
Vasa