View Single Post
Old 06-07-2013, 03:36 PM   #7
izba
Junior Member

izba's Avatar

Default Re: Sinteza bassa i distorzija

[QUOTE=silicon science;347919]Zaboravih da ti napomenem da obavezno side chain ako ides sa basom preko kicka.. ako ne ides (drugachije programiras, ne svira bass kad je kick) onda ne moras.
I promeni kick za pochetak i nadji identichan koji je u ovim pesmama koje volish [/QU

Sve ok sada tuner mi nije radio ,hvala na info,inače uvijek radim side chain ne samo kada mi kick ide preko basa ,i često koristim ny kompresiju odnosno paralernu sa grupom,Zapravo jedino ne koristim side chain kada mi bass neide preko kicka a zvuči dinamično dovoljno ,sve zavisi od trake,za većinu stavri u muzici to je iskustvo mnogih ljudi ?to po meni rade izuzetno kreativnu muziku poput wagawaga projekt kojeg smo zvali ove godine na festival kojeg organiziramo (mala reklama) hehe,ka?u no rules puno stvari dobije? na vi?e načina,učenje iskustvo i strpljenje.?to se tiče kicka bitno je da kick bude u tonalitetu sa basom mo?e biti i mekan skroz skoro kao bass (low end) pa na njega zaljepim jo? jedan kraći kick koji mi se sviđa i smanjim ga malo te dodam jo? 4 kicka za dinamiku i onda side chaine svaki 4 ili 2 kick da rokne isto zbog dinamike ,Hvala jo? jednom za savijet..

Last edited by izba; 06-07-2013 at 04:04 PM.
izba is offline   Reply With Quote