Thread: Trigger
View Single Post
Old 04-07-2013, 03:45 PM   #110
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Trigger

Zdravo čovek! Preslušao sam vaš album par puta, tako da znam i tu pesmu Gitaru na stranu, a pošto pominješ vokal, u toj konkretno pesmi vam je čudan miks vokala, na momente je upadljivo pretih i ne čujem ga dobro... Inače mi se u principu sviđa taj pomalo "live svirka" fazon. Ta konkretno gitara mi je sasvim ok. Doduše ja bih probao da umetnem tu i neki multiband comp pre simulacije kutije da malo imitira poweramp sekciju pojačala, ipak je to samo pedala + simulacija kutije, imam utisak da to čujem (mada moguće je da je samo placebo jer si mi rekao šta si koristio)

Za vokal farba nije toliko do kompresora ili toga šta stavljam koliko do toga što uvek prvo detaljno sredim vokal. Znači odradim prvo ručno dinamiku, ručno smanjim slova s, š ili neka P ako ih nije kako treba zaustavio pop filter, pojačam šta je tiho, smanjim glasno, nekada slog po slog, slovo po slovo, sve dok vokal ne dođe dotle da bi praktično mogao biti razgovetan u miksu i bez kompresora. Onda tek farbam. A stavljam šta stignem, nekako se najčešće uhvatim za Voxfromer jer u njemu imam već sve od alata što mi treba. U principu mislim da je nužno odraditi dobar editing prvo za "in your face vokal", naročito kad nije snimljen na nekom jako ozbiljnom preampu i majku. Nisam išao toliko daleko kao Mutt Lange da radim odvojeno EQ za svaki slog vokala, ali ko zna, možda počnem i to

Last edited by Dushan_S; 04-07-2013 at 03:48 PM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote