View Single Post
Old 02-07-2013, 03:48 PM   #3
izba
Junior Member

izba's Avatar

Default Re: Sinteza bassa i distorzija

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Probaj da lejerujes vise baseva, tj. taj koji si uradi dupliraj pa na njega distorzija plus mozda neki envelope shaper (da dobijes taj jachi tranzijent koji je prisutan u ovim youtube primerima)... Probaj iz 2-3 lejera i pazljivo doziraj, baci ih sve na jednu grupu pa utegni zajedno te kanale, i dobices zeljeni rezultat..
edit: taj tip bassa se najlakse izvuche iz Waldorf Microwave 1, ta sprava je jednostavno rodjena za to. Moze se i softom napraviti (nikad tako isto ka Waldorf ali blizu) ali je potrebno semi advanced znanje iz produkcije elektronske muzike (i iskustvo)...
Uvijek kick i bass stvavim u grupu i to mono zbog mjesta u mixu, kao i sve ostale synth fx,lead pad,percution,U primjeru koji sam poslao nema osim kick i bass eq, paninga,compresije i ostalo surovo je samo da odprilike se može ćut baseline. Bass iz drugog primjera je iz V station hardvera ne vst.a prvi primjer je surge ili operator fm iz abletona.,Znam za dupliranje bass linije,samo što kod mene je smješna situacija ,imam krkove monitore,nord wave synth i midi akai ali kompjuter mi je star i pokušavam da imam za sada dok nekupim novi što manje kanala,zapravo meni treba znanje o shapingu oscilatora i njihovom ponašanju međusobno,koliko gaina dodaš recimo ako imaš dva oscilatora prvi ti je oblik sa drugim sine riktaš freq recimo.samo što se dešava kad ubotrijebiš 3 osc razlićita ili dva koja nisu saw i sine.Inače Ja distorziju šaljem preko grupe,tako da imam dva signala,ali never mind hvala puno na prijedlogu.

Last edited by izba; 02-07-2013 at 03:51 PM.
izba is offline   Reply With Quote