Quote:
Originally Posted by Bockie
Jedino što mi bode uši je to što na momente snimak bukvalno "žvaće" od količine kompresije, postprodukcije, čega već....
|
Album
uopšte nije prekompresovan i prelimitiran i preklipovan, svaki peak se vidi, šta više ni ne dolazi svaki peak do vrha skale! Uključio sam printscreen strofe na refren za pesmu Djevojka za 2 min... Glasnoća mu je daleeeko ispod standarda današnjice, sve pesme su mu oko -15 -14 RMS-a, dakle rekao bih da je rađen po Katz-ovom K14 sistemu, svesno ili možda nesvesno, nebitno je ali ja bih to pohvalio !
Možda čuješ neku bus kompresiju ili nešto što ti ne prija a dinamičke je prirode, ali kad bi ovo bio standard za glasnoću u popularnoj muzici, progledali bi...
Znam da odlično poznaješ materiju, ali verujem da to što si pojmio kao prekompresovanost, je nešto drugo, ja tipujem na previše visokih, za koje kažeš da ti ne smetaju... Moj prvi utisak je bio kad sam slušao album "Ovo puca od kompresije", onda sam shvatio da puca od visokih...
EDIT: S obzirom da je Bitch radio na miksanju, mogao bi da podeli neki info sa nama

Tipa, mene zanima na kom mikrofonu najradije Vlado snima, zanima me da li su se više oslanjali na kompresiju ili na vožnju kanala, interesuje me takođe šta su od efekata koristili na vokalu na pesmi Iskreno, recimo... I koja je ideja vezano za te sibilante , jer očigledno je da je ideja a ne propust, pada mi na pamet da su možda tako naglasili prostor na vokalima, eto tu se odmah nameće i pitanje koji reverb najradije koriste na Vladinom vokalu.