Znaci imamo isti sistem,tj to sto ti trazis ja (manje-vise) imam.
Igrice ne koristim niti sam ih ikad koristio,a za ovo sto radim mi je potpuno dovoljno to sto imam,mada krecem u obaveznu nadogradnju sa SSD-om i uzimam (a to mi nije zurba jos) do kraja godine neki i7,mozda i starije generacije,mozda 2700k.
Znaci,nemoj da brines,sve ce da ti radi kako treba kod mene rade i preko 30 kanala sa svim plugovima i vsti-ma,jedino jos nisam instalirao Omnisphere,cekam kad uzmem SSD pa cu podignuti osmicu i stavititi Spetrasonics.
Znaci,radim pomalo i u Sony Vegasu,radim sebi razne video prezentacije-spotice za chill-out sound koji izdajem,kad odradim neki HD video u prosjeku mi i5 to izrenda za 15 minuta,potpuno lagano i nikad ne prelazi preko 60% zauzetosti sa Abletonom i jos nekim programiama u pozadini.Znaci ti ako uzmes taj i7 sto ti psionic preporucuje,zavrsio si posao,za grafiku je sasvim dovoljna integrisana,pogotovo na nekom dobrom maderbordu,znaci imace jako stabilan sistem,bez brige.
Mislim da je stavljanje SSD-a jedna prioritetna operacija,plus obzirom da su sada cijene vise nego korektne, (evo sta cu da uzmem,Intel 335 180GB
http://www.topachat.com/boutique/img...6775602@2x.jpg za 150 evra) i mislim da,sudeci po nekim uporedjivanjima donosi bolje performanse nego da se na stari sistem sa HDD-om prelazi sa i5 recimo na i7 !
I onda kad na to legne i7 onda ce to biti pun pogodak
Isto tako imam taj externi HDD od 2TB za banke i plugove,znaci vise nego (za)dovoljan
Uglavnom,imaces stabilan sistem za duze vrijeme.