View Single Post
Old 30-06-2013, 10:07 PM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Pitanje oko konfiguracije?

Quote:
Originally Posted by frag View Post
Ali covek je rekao da ima 700 evra na raspolaganju...
LGA2011 ploce su skupe, nema jeftine LGA2011 ploce! Koliko vidim krecu od 15000 a stvarno dobre su preko 30000. Tu je neophodna posebna graficka kartica, pa jace napajanje, sve.
Ma ja sam mu rekao kako otprilike stvari stoje... Naravno da su skupe, rekao sam ako skupi malo vise kesha.

Quote:
Ja sam preskocio najnoviji Haswell zato sto mi se toliko dopala Asus Sabertooth X79 ploca, potpuno je fenomenalna, a i7-3820 je manje od 10% slabiji od ovog novog 4770K... LGA2011 mi je delovao najmocnije.
Nisu tako osetne nijanse izmedju novijih CPUova iste klase, kao sto rekoh i7 2600 nije mnogo sporiji od i7 3820. Sve se svodi na podrsku za brzi ram i slicne "gimmicks", zato i pricam da sa vise jezgara mozda moze da oseti veci boost performansi. Ako mu to uopste treba... Radilo se sasvim pristojno i na C2Q6600...

Quote:
U sustini, ono sto najvise odredjuje stabilnost, efikasnost i zivotni vek sistema jeste MATICNA PLOCA.
Ovo je malo glupo, procitaj naglas sta si napisao

Vazna je ploca, naravno, ali i sve ostalo - ne moze da uzme npr lose napajanje i da ocekuje da ce sistem raditi godinama, jer ima dobru plocu

Quote:
Integrisanu grafiku i ja mrzim, ali mi se cini da bi na ovom novom Intel-ovom procesoru to odlicno radilo. To je neki Intel HD4600 cip. Mozda bi trebalo sacekati malo da se skupe iskustva. Inace, mislim da ce pre odvojena GPU kartica da zuji i pravi probleme nego kvalitetna integrisana!
Za pocetak moze uzeti bez posebne grafike, a ako ustanovi da zajebava, lako se to dokupi. U primeru koji sam dao, prijatelj nije imao problem sa brzinom grafike, vec sa skupom instrukcija koji je doticna integrisana grafika podrzavala. To govorim iz predostroznosti, mada mislim da te "modernije" integrisane podrzavaju u potpunosti DX11 i kojekakve openGL i slicno...
Ko je rekao da ce integrisana graficka da zuji (sem ako nekako ne utakne zvucnik u nju)

Quote:
@NIelectroy
Ako ti nije bitna buka koju pravi kuciste, slobodno mozes da uzmes onaj LC Power s integrisanim napajanjem...
Neka proveri napajanje obavezno. LC takodje ima neku lowend seriju napajanja koja nisu ni za krivog stojka. Ne bih nikako stedeo na napajanju. Snaga napajanja je bitna ako planiras da kacis neku zver od graficke. Za sve ostalo (4 HDDa, DVD, FW interfejzi), "standardno" snazno brendirano - dobro napajanje je ok. Sad i ne mozes, sve i da hoces, da nadjes nista slabije od 500W.
psionic is offline   Reply With Quote