Ali covek je rekao da ima 700 evra na raspolaganju...
LGA2011 ploce su skupe, nema jeftine LGA2011 ploce! Koliko vidim krecu od 15000 a stvarno dobre su preko 30000. Tu je neophodna posebna graficka kartica, pa jace napajanje, sve.
Ja sam preskocio najnoviji Haswell zato sto mi se toliko dopala Asus Sabertooth X79 ploca, potpuno je fenomenalna, a i7-3820 je manje od 10% slabiji od ovog novog 4770K... LGA2011 mi je delovao najmocnije.
U sustini, ono sto najvise odredjuje stabilnost, efikasnost i zivotni vek sistema jeste
MATICNA PLOCA.
Intel-ovi kuleri nikako nisu za overclocking, ali u svakom slucaju, ako uzimas Haswell on ce malo da se greje jer trosi samo 86W u full-load-u.
Evo testa Intel-ovog stock cooler-a:
Intel Haswell LGA 1150 (Socket H3) Stock Cooler Noise Test
Integrisanu grafiku i ja mrzim, ali mi se cini da bi na ovom novom Intel-ovom procesoru to odlicno radilo. To je neki Intel HD4600 cip. Mozda bi trebalo sacekati malo da se skupe iskustva. Inace, mislim da ce pre odvojena GPU kartica da zuji i pravi probleme nego kvalitetna integrisana!
Uostalom, evo testova...
http://www.anandtech.com/show/7032/a...670d-hd-4600/2
HD4600 je u stvari jaci od moje grafike (a moja radi solidno).
Ja smatram da VST moze da radi odlicno na i7-4770K procesoru, sa integrisanom HD4600 grafikom i stock cooler-om.
@NIelectroy
Ako ti nije bitna buka koju pravi kuciste, slobodno mozes da uzmes onaj LC Power s integrisanim napajanjem. Naravno, SAMO UKOLIKO ces koristiti integrisanu grafiku, i ako si siguran da neces dodavati nove komponente! Barem ne neke koje trose puno snage. Plus, ako uzmes LC Power a brine te CPU cooler cini mi se da bi ti ostalo novca za Noctua NH-D14, ja to imam i nema boljeg cooler-a na trzistu. Podrzava i Socket 1150.
To ti je najjeftnija opcija sa trenutno najbrzim Haswell procesorom. A ko zeli maximum performance, multi-tasking itd, onda LGA2011 ploca, Noctua, SSD, i sve po redu...
Mislim da je taj i5 koji si pomenuo sasvim dovoljan, ali ja ne bih stedeo na procesoru vec na drugim komponentama.
Inace, ironicno je da mi je sad ASIO performance zapravo visi nego ranije na starom CPU, zato sto sam poceo mnogo vise da koristim Lush-101, Spire, Divu. Ranije je bilo preset-a koje uopste nisam mogao ni da cujem, za sad na i7-3820 nisam naisao na takav.