Quote:
Originally Posted by milos
Diva je jedan od retkih pluginova koji je bolje optimizovan za Mac OS X kao AU plugin jer ga je Urs je prvenstveno radio za AU format pa je onda nastala izvedba u VST(uglavnom je obrnuto).
|
Ako je prvo radjen AudioUnit, onda ima smisla sto zeza VST. Sredice ga vremenom...
Inace, ako iskljucim multithreading onda NIKAKO NEMA KRCKANJA, tako da je cak i to RESENO. Briga me za ~10-15% veci ASIO Performance (govorim o draft kvalitetu), imam dovoljno prostora na i7. Iskreno, Diva mi zvuci sasvim dobro i na najnizem kvalitetu, barem na mojim KRK RP6. Bitno je samo da se ostavi najvisi kvalitet za render i to je to
Plus, otkrio sam zasto Cubase kad padne ostane process i ne moze da se ubije. Skinem Process Explorer, koji detaljno prikazuje sve dll-ove tj. thread-ove vezane za neki proces, namerno srusim Cubase i vidim neki dmusic.dll kako stoji zajedno s Cubase5.exe. To je dll za DirectX. Otkud to? Pronadjem u Device Manager-u da mi je aktivan DirectMusic MIDI Input za Audiophile 24/96 koji inace uopste ne koristim. Iskljucim ga. Restartujem Cubase. Nema vise dmusic.dll thread-a, end process radi bez greske!
Znaci, ovim sam postigao da mi Cubase mnogo brze i bolje pada, kao sto je i red na SSD-u
Salu na stranu, mozda su oni padovi koje sam povezao sa otvaranjem prozora u stvari bili zbog DirectMusic MIDI Inputa. Nekim plugin-ovima je to ponekad moglo da smeta. Sad kad sam to iskljucio i VAZ Modular se otvara u rezimu koji je ranije izazivao crash (to mi je bio problem i na XP-ju). Ko ce ga znati.
Pa onda razmisljam, kad sam vec to sredio, daj da vidim i cuveni JBridge. Konstatovao sam da mi npr. Omnisphere, a verovatno i Kontakt, pucaju vec na oko 3GB za Cubase5.exe. To je bas trulo, cemu onda 16GB memorije? Odaberem nekoliko najzahtevnijih plugin-ova po pitanju memorije, pored ovih par i Nexus, pa eto i Hypersonic sto da ne, i samo njih Bridge-ujem. Malo mi je trebalo vremena da se orijentisem s folder-ima, verzijama, backup-ovima itd. ali vec sad mogu reci da JBridge radi FANTASTICNO.
Omnisphere i Kontakt sam zamenio x64 verzijama, drugo i nemam u x64 varijanti a nema ni potrebe. Odakle preset za Nexus veci od 3 GB? Omnisphere multi moze da se napuca preko 3GB, a da ne govorim o Kontakt-u. Bitno je da tih nekoliko plugin-ova sad koriste memoriju nezavisno od Cubase-a. Najvise mi se svidelo sto se stari projekti otvaraju bez greske, npr. Omnisphere.32.dll povlaci Omnisphere.dll i sve sljaka kao pre, a projekti nemaju pojma da je dll sad x64.
U STVARI, SAD MI JE ZAO STO ODMAH NISAM ROKNUO BAREM 32GB MEMORIJE. KAD SAM VEC UZEO SLABASNU, PASIVNO HLADJENU GRAFIKU.
Sad tek vidim koliko je dobro sto sam uzeo X79 chipset, mogu da instaliram do 64GB memorije, a bice i novih procesora za LGA2011 socket. Prilicno sam "future-proof". Pa onda za nekoliko godina, Win8 i touch-screen. Mozda i kupim taj Cubase
Evo ovde Task Manager, za test sam koristio Omnisphere multi
Aerophonic Fretless Split 8 puta 2385MB - 13.2GB memory usage, ili 86%. I dalje sve radi glatko, Photoshop se otvara za manje od dve sekunde, malo Word 2013, Kaspersky, itd. Pustim i film u full HD rezoluciji od 10GB. Odsviram pad u Divi. Nigde nikakvog krckanja i zaglavljivanja.
Postavio sam na onoj temi
Prikazi svoju konfiguraciju sve detalje i fotku. Jeste bilo skupo, ali barem je software "jeftin"