Quote:
Originally Posted by ProkDu
Ena... pun pogodak!!!
Ma nemaš brige, DŽ DŽ je bez premca  , ja ovu novu stvar protumačih kao 'socijalno angažovanu' i khm khm... politički.
Nadam se da će novi album Trigger-a imati i numere za nas sa 'osetljivim' ušima. Zašto? Pa, zato jer ste tako u mogućnosti. 
Eh da, bubnjevi u uvodu, elektronika u pauzama, 'sitar'... super.
|
Pa tačno je i jedno i drugo, i politički i socijalno

Namerno je tako napisano. U suštini, krenuo sam od osnovne ideje da su ljudi danas generalno, ne samo kod nas, bombardovani iz medija različitim artificijalnim konceptima šta je to dobro, šta je ljudski, šta je humano, izgubili kontakt sa tim u sebi. Narodne mase postaju bića lišena određenih životnih vrednosti a i u praktičnom smislu, postajemo planeta nolifer-a koji gutaju servirane informacije o životima drugih ljudi. Iz medija se hranimo tim drugim ljudima, njihovim životnim pričama, osećanjima, gledamo reality show programe, više nas interesuju krupno kadrirane suze neke osobe koja ni po čemu zapravo nije posebna ili kvalitetna nego da poboljšamo naš život i život ljudi oko nas.Pri tome usvajamo modele ponašanja i vrednosti u kojima cilj opravdava sredstvo a vrdnost ljudskog bića je u socijalnoj uspešnosti a ne u tome da li je ikako doprineo bilo kom drugom ljudskom biću ili društvu u kom živi.
A ak ose možda sećaš slučajno nekih ranijih tekstova (npr ako si ikad čuo Igračku sa prvog albuma) ja volim da napišem višeznačan tekst, tako da sam onda gledao da formiram tekst tak oda se odnosi i na ove naše domaće prilike, kako socijalno, tako i politički...
uf, raspisah se, dosta
Biće šaren album, fakat ne umem drugačije, suviše muzičkih uticaja sa raznih strana

Ko voli mešanje stilova, biće mu ok