Quote:
Originally Posted by diviner
Dje si Dule, 100 godina  .
Meni odlicno, iako ovakvu vrstu muzike najrjedje slusam... ali sam ove dve poslusao dva puta, a sad trenutno slusam i skidam ostale expartove...
Za enu bjese da ste slali za MTV, pa su vam rekli da nije "komercijalno" ili nesto takvo (ako jesu, kakav bullshit) ? Ili je to bila neka druga stvar ?
Ne hrani ljudozdere - jedna straightforward clean i otvorena 'zika koja prica o stanju generalno o stanju u (nasem) drustvu. Odlicno docarana i prenesena ta depresivna nota srljanja u propast  . Kao sto rekoh, nisam u ovome, ok mi sve lezi, lepo zvuci kao cjelina, i jedino sto ste mozda mogli, jeste da ovaj matrix efekat na 0:19 prozmete u nesto vecoj mjeri kroz jos par mjesta (btw, da upitam odakle vam taj sempl, ili ste pak to generisali nekako, nekim synthom) ? I da ste recimo ubacili upravo na par mjesta te "elekronske zujalice" i u nekim drugim stvarima ? (prilagodjene atmosferi pjesme naravno)...
Spotovi su skroz ok...s obzirom da su radjeni sa skromnim budzetom, sasvim su dobro upakovani...
Toliko.
|
Fala za feedback bata Diviner.
Sa MTV-jem imamo promenljivu sreću

Zapravo, pustili su prvi video za "Jedan dan" u Headbangers ball emisiji - između dva spota ekstremnog metala

Ostalo neće da pu?taju jer je previ?e tvrdo za njih, to je obja?njenje. Ne da mi ne?to smeta, prvenstveno zato ?to domaća rok publika ionako ne gleda mtv, a osim toga, njihovo je pravo da odrede svoju uređivačku politiku. Ono u vezi čega jesam kritičan je ?to je ta uređivačka politika, a zaista mislim da sam objektivan kad to ka?em, drugačija kad se radi o muzici iz Srbije u odnosu na ostatak planete pa i na?e kom?ije. To se lepovidi i po njihovom izboru popularne muzike sa ovih prostora koja je "podobna" za emitovanje. Takođe čini se da je skala "tvrdoće" i "komercijalnosti" različita u različitim slučajevima. Meni je bilo drago da eto, jednom, kad smo počinjali sa ovim, vidim svoj video na njihovom kanalu. Da vidim svoju nju?ku na TV-u sa onim MTV u ćo?ku iz neke lične bolećivosti za vremenima kad je taj kanal bio validan način informisanja o novoj muzici
?to se tiče sempla, mislima da je zapravo to vi?e semplova, da nisam mogao da nađem jedan. Jedan od tih znam da je iz neke sample zbirke, drugo je neki synth, treće je isto neki layer. Moguće je da je stavljen i neki dist preko, jbg, sad se ne sećam... Ta pesma je stajala smiksana jo? od pro?le godine, tad sam je zavr?io. Uglavnom se trudim da ne koristim semplove takvi kakvi su, nekako imam osećaj da je to lenjost i nekreativnost, potrudim se da ih bar malo drndam i da im dam neke personaliti, da nisu direktno iz foldera takvi kakvi jesu, ?to bi se reklo. A ?to se tiče toga da se sempl ponovi, ?ta ja znam... Nemamo trenutno klavijaturistu pa u?ivo ne mo?emo sad da pu?tamo te semplove pa se trudim da ne preteram. A drugo, uvek sam voleo kad u nekoj pesmu čujem neku foru koja je do jaja, neku sitnicu i ona je samo na jednom mestu... I onda moram da po sto puta vraćam rewind na kaseti da bi čuo tu foru

Nekako mi se to izgubi kad je ne?to 3x u pesmi i svakih malo ponovo se desi

Naravno, sto ljudi sto ćudi, sto ?ena dvesta sisa, tebi bi bilo mo?da zanimljivije da ga ima če?će